Tuesday, October 4, 2011

Promosi Keahlian Percuma Kembali!

0 comments
Peluang Keahlian Percuma bermula dari 4hb Oktober, 2011 hingga 27 Oktober, 2011.

Promosi Keahlian Percuma dengan setiap pembelian 3 tin Alpha Lipid LifeLine (RM450) ataupun pembelian 4 tin Slim Diet II (RM432).

Harga bagi Sabah & Sarawak*: 3 tin Alpha Lipid LifeLine RM480 & 4 tin Slim Diet RM460

* Penghantaran PERCUMA dari AlphaLipid.Net

Jangan lepaskan peluang ini!!

Untuk maklumat lanjut sila hubungi 013-9203194 atau email kami di alphalipidnet@yahoo.com atau barangkali anda selesa untuk FB kami di www.facebook.com/abdullahisham

Thursday, August 18, 2011

29hb Tarikh Tutup Bagi Ogos 2011

0 comments
Tarikh tutup bagi bulan Ogos, 2011 adalah pada 29 Ogos, 2011 bersamaan hari Isnin. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut.

DAPATKAN STOK SEBELUM RAYA!
Namun sekiranya anda ingin pesanan anda tiba sebelum cuti Hari Raya Aidil Fitri, sila buat pesanan selewat2nya pada khamis depan 25 Ogos, 2011. Bagi mereka di Sabah, sila buat pesanan selewat2nya pada isnin depan 22 Ogos, 2011, ini adalah kerana penghantaran produk ke Sabah akan mengambil masa 5 ke 7 hari bekerja.

INGAT!!! PERINGATAN PENTING PERLU DIULANG BERKALI2! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus!!

Bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Kepada Supervisor & Manager sila SENTIASA memberi peringatan ini kepada rangkaian anda, agar tiada kesulitan yang bakal timbul nanti.. Okey..

Saturday, July 30, 2011

Salam Ramadhan Buat Semua

0 comments
Syukur... syukur... syukur Ya Allah... syukur Alhamdulillah... bulan yang penuh berkat, penuh keampunan sudah tiba lagi. Moga sama2 kita memperbanyakkan membaca Al-Quran, belajar dengannya, memahami isinya dan beramal dengan pengajarannya... diperbanyakkan sedekah... dan banyakkanlah berdoa... mintalah apa sahaja... Dia Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ampunilah dosa2 ibubapaku dan Kau kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihaniku sewaktu aku kecil... Kau ampunilah dosa2 ku yang bertimbun banyaknya ini... Kau ampunilah dosa2 keluargaku, samada yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia... Amin Ya Robbala'alamin...

Wednesday, July 27, 2011

28 Julai - Hari ni tarikh akhir!

0 comments
Tarikh tutup bagi bulan Julai, 2011 adalah pada hari ini 28 Julai, 2011 bersamaan hari Khamis. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut.

INGAT!!! PERINGATAN PENTING PERLU DIULANG BERKALI2! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus!!

Bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Kepada Supervisor & Manager sila SENTIASA memberi peringatan ini kepada rangkaian anda, agar tiada kesulitan yang bakal timbul nanti.. Okey..

Tuesday, June 21, 2011

Kawan2ku Jagalah Dirimu Selalu...

0 comments
Terasa sangat masa berlalu terlalu pantas... dulu2 masih dibangku sekolah... bermain, belajar, bergurau bersama rakan2... Hapi rasanya masa tu... diminda hanya 1 tanggungjawab... BELAJAR... usaha sedaya upaya untuk lulus dengan cemerlang dalam setiap kertas soalan.

Kini, semakin hari semakin berusia tubuh ini... rakan2 yang dulunya rapat dah semakin jauh rasanya.. Cuma alhamdulillah, dengan teknologi bertemu kami kembali... Facebook menyambung silatulrahim yang dah terputus sekian lama. Ramai juga yang telah pergi menghadap Ilahi... pergi yang tidak akan kembali lagi...

Kepada semua yang mengenali diri ini, kawan2, rakan dan sahabat disekolah, semasa di Port Dickson, di Melaka, di JB, di Kuantan, di KB... buat semua termasuk famili diserata negeri... ingatlah pesan ini...

Jaga diri, jaga famili, jaga hati, jaga emosi dan yang paling penting jaga hubungan dengan pencipta kita... Ilahi...

Kepada yang nak menjaga kesihatan diri dengan khasiat anugerah Ilahi ini... minumlah Alpha Lipid LifeLine setiap pagi... setiap hari... moga tubuh bertambah antibodi... sihat dan hapi sepanjang hari, insyallah...

Stay In Touch...

30 Jun Tarikh Tutup Bagi Jun 2011

0 comments
Sila ambil perhatian bahawa tarikh tutup bagi bulan Jun 2011 adalah pada 30 Jun, 2011 bersamaan hari Khamis. Tarikh tersebut juga merupakan tarikh akhir tahun kewangan syarikat, maka syarikat ingin mengingatkan bahawa tiada layanan bagi sebarang rayuan untuk lanjutan penyerahan jualan atau 'top up'. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut. Muktamad!

Syarikat akan mengadakan pengauditan stok pada pagi 1 Julai, 2011. Oleh itu, stok tidak akan dikeluarkan sehingga jam 12 tengahari. Stok hanya boleh dikeluarkan pada sebelah petang hari yang sama, insyallah.

Semua ahli dinasihat untuk membuat pesanan awal bagi memantau jumlah jualan kumpulan anda bagi mencapai target masing2.

INGAT!!! PERINGATAN PENTING PERLU DIULANG BERKALI2! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus!!

Bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Kepada Supervisor & Manager sila SENTIASA memberi peringatan ini kepada rangkaian anda, agar tiada kesulitan yang bakal timbul nanti.. Okey..

Stress Tanpa Alpha Lipid?

0 comments


video
Sebelum sarapan pagi, sebelum anak2 kesekolah, sebelum kita pergi kerja, minumlah segelas Alpha Lipid LifeLine.. moga bertambah antibodi, moga hari kita lebih ceria lagi... dapat menghadapi cabaran pada hari tersebut dengan lebih tenang dan hapi...

Setiap Rabu Waktu Pejabat 9.30 ke 7.30 malam

0 comments
Mulai 1 Mei, 2011 lalu, setiap hari RABU waktu pejabat bagi Syarikat N.Z. New Image Sdn Bhd dipanjangkan dari jam 6 petang kepada jam 7.30 malam. Wa.ktu operasi bagi hari2 lain adalah seperti biasa, dari jam 9.30 pagi hingga jam 6 petang.

Harap Maklum ya...

Promosi FiberMax Berterusan

0 comments
Promosi yang masih lagi berlangsung dari bulan Disember, 2010 lalu hingga kebulan ini adalah PROMOSI FIBERMAX. Pembelian 1 caselot (6 tin FiberMax) anda akan mendapat extra pv iaitu 420 (Normal 396pv) dan PERCUMA 1 tin FiberMax.

FiberMax merupaka Suplemen Serat Makanan Semulajadi yang sangat sesuai bagi mereka yang sukar untuk membuang air besar. Dengan mencampurkan FiberMax pada setiap hidangan Slim Diet II akan memberi kesan yang lebih lagi pada penurunan berat badan.

Dapatkan info berkaitan FiberMax di http://www.facebook.com/abdullahisham#!/note.php?note_id=10150211525454684

Semoga maklumat yang dikongsi memberi manfaat.

Monday, June 20, 2011

Pak Uda Pergi Meninggalkan Kita.

0 comments
Ahad lepas 16.06.2011 dalam jam 10.30 pagi, Pak Uda dalam Sitcom Pi Mai Pi Mai Tang Tu telah kembali kerahmatullah. Zami Ismail, 67 tahun atau lebih dikenali dengan nama Pak Uda telah meninggal duniadi IJN akibat serangan jantung. Al-Fatihah buat arwah Pak Uda, semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman. Jenazah Allahyarham Pak Uda telah dikebumikan di kampungnya di Tapah, Perak.

Al-Fatihah.

Kepada kita yang masih bernyawa ini, pasti suatu hari nanti akan tibanya masa kita pula. Sediakanlah bekalan yang secukupnya... lagipun ibadah dalam Islam kan merangkumi semua aspek... dari bangun tidur, ke bilik air, makan, minum, bekerja, berusaha... segala2nya akan dikira sebagai ibadah bila niat ikhlas hanya keranaNya... mudah2an urusan kita disini dan disana nanti dipermudahkan... Segala usaha kita membangunkan ekonomi diri dan famili diberkati, insyallah...

Untuk kesihatan diri dan famili, marilah sama2 banyakkan minum air masak, kurangkan gula dan garam dalam minuman dan makanan kita... bersenamlah 2 ke 3 kali seminggu... dan amalkan minum Alpha Lipid LifeLine setiap pagi... Ikhlas dari kami di AlphaLipid.Net

Tuesday, June 7, 2011

Sung-Bong Choi - Korea's Got Talent

0 comments

Seawal usia 3 tahun, Sung-Bong telah dimasukkan kerumah anak2 yatim. Akibat sering dibuli dirumah tersebut, pada usia 5 tahun beliau melarikan diri. Dalam usia yang terlalu muda itu beliau hidup bersendiri dengan menjual gula2 getah dan minuman ringan. 10 tahun menjalani kehidupan yang tiada kepastian.

Kini pada umur 22 tahun dengan hasrat untuk menjadi seperti orang lain, beliau menyertai pertandingan nyanyian di Korea's Got Talent. Sung-Bong mengakui yang beliau tidak pandai menyanyi namun beliau rasa berbeza bila mula menyanyi. Saksikan video ini, semoga ia menjadi iktibar dan pengajaran yang baik untuk kita jalani baki kehidupan yang masih ada ini.





Sunday, January 23, 2011

HQ Cuti 7 Hari Sempena Gong Xi Fa Chai

0 comments
Emmmm... lagi beberapa hari je lagi Gong Xi Fa Chai akan tiba buat tahun 2011 ini... Tahun ni tahun Arnab yang akan tiba pada 3 Februari nanti.. maka dengan tibanya tahun baru cina ini, syarikat N.Z. New Image Sdn Bhd akan bercuti dari 1 Februari hinggalah ke 7 Februari... waaaaaahhh 7 hari tuuu... so HQ hanya akan beroperasi semula pada hari Selasa 8 Februari, 2010.

Makanyaaa kepada ahli2 sekelian buatlah pesanan Alpha Lipid & Slim Diet II untuk stok anda dalam tempoh bercuti ni... takut2 nanti bila ada orang yang nak, kita pulak yang tak de stok...

So buatlah pesanan anda sebelum atau pada 27 Januari, 2011
(Tarikh tutup bagi Januari)...

Jika anda buat pesanan pada 28 ataupun 31 Januari... dirisaukan stok yang dinanti tidakkan sampai pada waktunya... kerana biasanya selepas tarikh tutup, staff diHQ akan sibuk menguruskan pengiraan bonus dan sebagainya...

Ingat ye! Sediakan stok secukupnya sebelum HQ bercuti panjang... 7 hari tu lamaaaa...

Akhirnya ucapan
Gong Xi Fa Chai
buat semua terutama buat mereka yang menyambutnya... khas buat Mr Chua & Famili, Mdm Ooi, Miss Kay, Miss Oliver, Rachel, Catherine dan staf HQ yang berketurunan ChongHwa...

Tuesday, January 18, 2011

27 Januari - Tarikh Tutup Bagi Januari 2011

0 comments
Tarikh tutup bagi bulan Disember 2010 adalah pada 27 Januari, 2011 bersamaan hari Khamis. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut.

INGAT!!! PERINGATAN PENTING PERLU DIULANG BERKALI2! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus!!

Bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Kepada Supervisor & Manager sila SENTIASA memberi peringatan ini kepada rangkaian anda, agar tiada kesulitan yang bakal timbul nanti.. Okey..

Friday, January 7, 2011

700+ FREE Personal Growth Gifts!!

0 comments
Seperti biasa... pagi tadi setelah selesai tanggungjawab dirumah, saya mula 'on' pc dan cek email... ada beberapa email yang perlu dibalas dan anda yang perlu dibuang (SPAM)... Untuk buang mudah je kan... tengok tajuk yang bukan2... atau tawaran biz yang macam2... pilih... delete...

Tapi ada 1 email yang menarik... tajuknya menarik minda dan hati ini untuk lihat kandungan didalam... tajuk "Hisham Here are 700+ FREE Personal Growth Gifts Inside...for you"... sayapun buka dan baca... mmmmmm sememangnya saya ni minat buku2 motivasi sebegini... yang boleh memberi inspirasi untuk melayari kehidupan seharian... untuk diri, anak2 dan isteri... untuk famili...

Alhamdullilah walaupun baru sign-up dan lihat2 ebook2 PERCUMA yang dikongsi... saya sangat puashati... so sayapun nak kongsi disini... kliklah dilink ni untuk dapatkan yang anda punya sendiri... http://selfimprovementgifts5.com/go/6230

Doa dan harapan saya agar kita mendapat manfaat dari perkongisan ini... insyallah... moga juga inspirasi terbina untuk memberi semangat baru dan ketabahan hati untuk membina biz Alpha Lipid & Slim Diet II ini... insyallah...


Tuesday, January 4, 2011

Peluang Keahlian Percuma Kembali Lagi!!

0 comments
Peluang Keahlian Percuma dilanjutkan sehinggalah ke 27 Januari, 2011

Promosi Keahlian Percuma dengan setiap pembelian 3 tin Alpha Lipid LifeLine (RM450) ataupun pembelian 4 tin Slim Diet II (RM432).

Harga bagi Sabah & Sarawak*: 3 tin Alpha Lipid LifeLine RM480 & 4 tin Slim Diet RM460

* Penghantaran bernilai RM10 PERCUMA

Jangan lepaskan peluang ini!!

Untuk maklumat lanjut sila hubungi 013-9203194 atau email kami di alphalipidnet@yahoo.com atau barangkali anda selesa untuk FB kami di www.facebook.com/abdullahisham

Sunday, January 2, 2011

Pendaftaran Nama Syarikat TIDAK DIBENARKAN!!

0 comments
Berkuatkuasa serta merta, kini syarikat N.Z. New Image Sdn Bhd HANYA akan menerima pendaftaran ahli diatas Nama Individu dengan NoIC Baru sahaja.

Pendaftaran diatas Nama Syarikat TIDAK DIBENARKAN!!

Untuk bersama rangkaian AlphaLipid.Net sila hubungi kami di alphalipidnet@yahoo.com atau melalui facebook di www.facebook.com/abdullahisham atau terus je telefon/sms ditalian 013-9203194...

Pesanan ditahun baru 2011

0 comments
Tahun 2010 telah 3 hari meninggalkan kita... meninggalkan kenangan dan sejarah tersendiri... ramai yang kita kenali secara dekat mahupun jauh telah pergi tidak kembali lagi...

Arwah M.Rajoli, Achik Spin, Din Beramboi, kawan2, jiran, saudara dan famili terdekat... semuanya sudah pergi menyahut panggilan Ilahi...

Kita? Sudahkah cukup amalan dan bakti yang bakal kita tinggalkan nanti? Bagi diri yang serba kekurangan ini, hanya rahmat dan kasih sayangNya yang dipohon... moga dipermudahkan segala urusan kita disini dan disana nanti, insyallah...

Syukur jua, biz ini membuka ruang untuk kita menolong sesama insan yang memerlukan... dengan produk2 berkualiti dan berkhasiat ini... yang telah terbukit dapat membantu ramaiiii pesakit untuk kembali sihat... Ramai makcik2, pakcik2 yang mengucapkan terima kasih atas perkongsian produk Alpha Lipid LifeLine & Slim Diet II bagi mereka yang nak turunkan berat badan...

Semoga segala usaha ini menjadi amalan yang diterima. Yang bezakannya hanya niat kita... jika kita niat nak membantu, insyallah ganjaran suatu yang tentu... tapi jika kita niat nak raih untung semata2 tanpa mengira susahpayah, perit jerih mereka yang sedia menderita... tak tau lah apa nak kata... moga Dia akan menunjukkan jalan buat kita... insyallah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...