Thursday, December 31, 2009

2010 Dah Menjelma didepan kita...

0 comments
Ucapan Selamat Tahun Baru dari warga AlphaLipid.Net buat semua. Tup tup tup... 2010 dah menjelma didepan mata, pelbagai peristiwa pahit manis dah kita tinggalkan dibelakang kita...
Apakah yang telah kita kumpulkan untuk diri dan famili kita selama ini? Berbaloi2kah segala usaha yang dilaburkan? bermanfaatkah untuk bekalan dunia dan akhirat?

Segalanya kita yang tentukan kan? kiri ataupun kanan... belakang? depan?... cepat ke lambat... suka ataupun duka... kita yang tentukan... kita punya pilihan... setelah dipilih jalan yang nak dituju... kita usahakanlah sehingga berjaya...

Yang Sangat Pasti!!! Kejayaan yang dicari tidak mudah ditemui... kerana sudah menjadi tradisi dan lumrah alam semulajadi ini... setiap kejayaan pasti bersulamkan rintangan dan cabaran yang berselang seli... hanya kekuatan diri dan hati dengan minda yang positif sekali.. yang akan merealisasikan segala impi...

So diawal tahun ini didoakan agar kita sama2 dapat membuat keputusan dan halatuju yang terbaik untuk diri dan famili kita... harapan kami agar Yang Maha Esa merahmati, memberkati dan meredhai kehidupan kita ini... dunia dan akhirat... insyallah..

Selamat tahun baru 2010... Marilah bersama rangkaian AlphaLipid.Net melakar sejarah kejayaan sendiri dalam biz yang semakin menjadi2 ini... insyallah... hubungi kami ditalian 013-9203194 atau email je ke alphalipidnet@yahoo.com

Monday, December 28, 2009

Tidak Perlu Keahlian Baru - Slim Diet II

0 comments
Pihak syarikat telah menerima aduan, terdapat segelintir pengedar yang telah memperdaya pengedar2 lain dengan mendorong mereka untuk menyertai semula dibawah tajaan yang baru dibawah mereka dengan menggunakan nama-nama yang berbeza untuk membeli atau menjual produk Slim Diet II (SDII).

Sekiranya anda telah menjadi ahli New Image yang membolehkan anda membeli Alpha Lipid LifeLine pada harga ahli MAKA anda juga boleh membeli produk Slim Diet II dengan harga ahli. Ini adalah kerana produk Alpha Lipid LifeLine & Slim Diet II adalah produk keluaran syarikat New Image.

Anda tidak perlu mendaftar sekali lagi!

Anda hanya perlu SATU keahlian sahaja bagi membeli mana2 produk keluaran New Image Malaysia.

Untuk mendaftar keahlian anda hanya perlu membeli Starter Kit berharga RM50 (RM60 Sabah & Sarawak)

Untuk keterangan lanjut sila hubungi En. Sham/Pn Sue ditalian 013-9203194/013-9441388.

Peluang Umrah Dilanjutkan Hingga 31 Disember 2009

0 comments
Pakej Umrah yang dijadualkan pada Mac, 2010 telah dilanjutkan tarikh pendaftarannya sehingga 31 Disember, 2009 (Khamis ni). Berikut adalah butiran penerbangan tersebut:

Penerbangan Qatar Airways
13.03.10 QR 621 KL/Doha
Berlepas: 0955 Ketibaan: 1245
22.03.10 QR 624 Doha/KL
Berlepas: 0215 Ketibaan: 1450

Tambang: RM5400 (Bilik Berdua), RM5200 (Bilik Bertiga), RM4700 (Kanak2 bawah 12 tahun)

Untuk pendaftaran, sila lengkapkan borang pendaftaran beserta deposit RM500 bagi setiap orang dan juga salinan pasport dan fakskan ke 03-21784025 atau hantarkan melalui pos kepejabat New Image.

Deposit tersebut boleh dibayar terus ke akaun maybank New Image Sdn Bhd 012231-500149. Tambahan 3% akan dikenakan untuk pembayaran melalui kad kredit.

Khamis 31 Disember Tarikh Tutup Bagi Disember 2009

0 comments
31 Disember, 2009 bersamaan hari Khamis adalah tarikh tutup bagi bulan Disember, 2009. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut.

PERINGATAN BERULANG KALI! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus!!

Bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Kepada Supervisor & Manager sila SENTIASA memberi peringatan ini kepada rangkaian anda, agar tiada kesulitan yang bakal timbul nanti.

Thursday, December 17, 2009

Salam Ma'al Hijrah 1431 Buat Semua

0 comments
Salam hormat buat semua..

Masa berlalu terlalu laju, masih teringat2 diminda ini Ramadhan 2006 dulu. Diwaktu Alpha Lipid LifeLine baru2 nak dikenali. Aduh... perit dan pedih untuk memperkenalkan produk berkhasiat Alpha Lipid ini ketika itu.

Bukan kerana produk tidak hebat tetapi kerana masih ramai yang tidak mengenalinya seperti hari ini, testimoni pun masih sangat kurang lagi.

Dikala inilah kami bersama2 Nik Hafiz, Cikgu Marzuki dan leader2 lainya bersusahpayah meredah pasaran agar semakin ramai yang mengguna dan mengamalkan Alpha Lipid LifeLine.

Hasilnya kini... Alpha Lipid LifeLine menjadi produk berasaskan kolostrum yang dikenali sangat hebat untuk mengekalkan kesihatan diri dan famili... bukan sekadar di Malaysia je tapi diseantaro negara New Image.

Tahniah buat semua leader2 yang terus tabah melalui setiap rintangan bagi memajukan biz Alpha Lipid ini.

Dikesempatan ini kami dari AlphaLipid.Net ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ma'al Hijrah 1431H buat semua muslimin muslimat diseluruh dunia.

Adakah lagi impian dan target yang masih belum tercapai?
Azam yang ditanam pada awal Muharam lalu? bagaimana agaknya?

Apapun, keputusan dan arah kehidupan kita hanya kitalah yang tentukan. Cuma sekiranya anda ingin menambah pendapatan dari ratusan, ribuan malah puluhan ribuan ringgit sebulan... usaha boleh dilaburkan di biz Alpha Lipid ini... dengan usaha dan tekad... juga minda dan hati yang tabah apa jua boleh kita lakukan.

Semoga tahun hijrah 1431 ini akan terus merubah kehidupan kita kearah yang jauh lebih baik, insyallah.

Untuk maklumat lanjut, hubungi kami ditalian 013-9203194 ye..

Thursday, December 10, 2009

Biz Presentation AlphaLipid.net di Bayan Baru, Pulau Pinang

0 comments
Biz Presentation yang dinanti2kan oleh ramai pengiat biz Alpha Lipid ini akan diadakan pada esok petang, sabtu 12 Disember, 2009 nanti. Jemputan khas ini buat mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang biz Alpha Lipid LifeLine.

Presentasi yang tidak harus dilepaskan bagi mereka yang ingin tahu tentang khasiat produk Alpha Lipid LifeLine kerana kami akan berkongsi testimoni2 menarik dan perkongsian tip2 menjana pendapatan dari produk popular Alpha Lipid LifeLine... secara offline mahupun online!

Presentasi ini akan disusuli dengan perbincangan "table talk", yang terbuka HANYA kepada ahli2 yang berdaftar dibawah rangkaian AlphaLipid.Net... akan mendedahkan fakta2 menarik tentang biz dan produk2 New Image serta pengupasan persoalan2 dari ahli2.

Biz Presentation Rangkaian AlphaLipid.Net ini dijadualkan berlangsung ditempat dan masa dibawah:

Tempat: Tingkat 2, Restoran Nasi Kandar Kassim Mustafa
Tarikh: Sabtu 12 Disember, 2009
Masa: 4:30 petang - 6:00 petang

Untuk pendaftaran dan keterangan lanjut, sila hubungi En. Sarif ditalian 017-5698123 atau En. Tarmizi ditalian 019-5169662.

Jumpa anda disana ya!

Saturday, December 5, 2009

Rekaan Kad Perniagaan Exclusive AlphaLipid.Net

0 comments
Kepada ahli dibawah rangkaian AlphaLipid.Net, anda boleh mendapatkan Rekaan Kad Perniagaan Exclusive AlphaLipid.Net secara percuma!

Rekaan ini telah dan akan dihantar melalui email ahli yang berdaftar dibawah rangkaian AlphaLipid.Net dalam tempoh sehari dua ini.

Sekiranya dalam tempoh tersebut anda masih belum menerima rekaan tersebut, sila hubungi En. Sham dengan menghantar email kosong ke alphalipidnet@yahoo.com dengan subject "Rekaan Kad Perniagaan Exclusive".

PERHATIAN! Kami akan menghantar email untuk anda sahkan keahlian anda. Anda hanya akan mendapat Rekaan Kad Perniagaan Exclusive AlphaLipid.Net setelah pengesahan dibuat.

Friday, December 4, 2009

AlphaLipid.Net dikemaskini!

0 comments
Hampir 2 minggu lalu, kami di www.AlphaLipid.Net telah mengemaskini laman web AlphaLipid.Net dengan memberikan secara PERCUMA 3 + 10 ebook motivasi yang bakal merubah diri dan kehidupan anda kearah yang lebih baik.

Pemberian percuma tersebut diberikan khas atas tanda penghargaan buat mereka yang menyertai Kelab Email AlphaLipid.Net yang dilancarkan baru2 ini.

Semoga usaha ini dapat membantu lebih ramai diluar sana untuk lebih mengenali potensi biz ini, insyallah.

Untuk mendapatkan 3 + 10 ebook percuma tersebut, sila lawati laman web www.AlphaLipid.Net

Thursday, November 26, 2009

Salam Aidil Adha dari kami buat semua

0 comments
Salam Aidil Adha buat semua pembaca blog Berita Terkini AlphaLipid.Net teristimewa buat mereka yang dibawah rangkaian ini.

Happy Aidil Adha to all!!



Hayatilah clip video diatas, carilah yang tersirat... sebuah pengorbanan...

Semoga pengorbanan nabi Allah Ibrahim dan anakandanya nabi Ismail dapat sama2 kita amati erti pengorbanan yang sebenarnya, erti keredhaan dan penyerahan diri sepenuhnya kehadrat Illahi. Sempena Aidil Adha ini, saya ingin berkongsi suatu yang diajarkan oleh guru saya tentang pengorbanan ini..

Segala2nya datang dari hati... sekiranya kita masih ada terasa hati, sakit hati, kecil hati, geram, marah, dengki dan segala yang datang... yang timbul dari sekeping hati ini... selagi itulah kita tidak benar2 lagi mengamati erti pengorbanan ini...

Semoga hati2 kita kan jadi lebih redha... lebih ikhlas dan lebih bersih di Aidil Adha ini... lupakanlah segala sengketa, ubatilah hati dengan meredhai...

Kerana sesungguhnya untuk meredakan hati yang kecil, yang sakit, yang terasa... amat payah rasanya... tetapi itulah pengorbanannnnn... kata guruku...

Kuatkah hati kita untuk meredhai segalanya... pemaafkah kita?

Doa ini agar diri dan semua yang membaca blog ini dapat menjaga hati, semoga bila terjaga hati..
maka rezeki semakin menjadi2... tiada lagi batu dan konkrit negetif yang menghalang...

Salam aidil adha buat semua...

Monday, November 23, 2009

Beberapa Perubahan Royalti ke 6 Nanti

0 comments
Selamat pagi semua, di Kota Bharu kini sedang mendung dan air banjir naik turun naik turun. Dah masuk fasa ke2 dah banjir ni semoga ia tidak melunturkan semangat mereka yang terpaksa menghadapi ia setiap tahun. Kerja2 memindah, mengangkut barang dan kerja2 mencuci rumah dari lumpur dan kotoran banjir sememangnya akan memakan usaha keringat yang banyak.

Apapun semoga kesabaran mereka itu dapat kita teladani didalam membina biz Alpha Lipid LifeLine ini. Baru2 ni kita telah disajikan dengan hidangan royalti kali ke 5 di Malaysia, royalti yang sangat meriah dengan persembahan Makan Malam Gala yang menghiburkan.

Hebat! yang kami pasti para hadirin terhibur sekali dan menjadikan penutup royalti kali ke 5 ini suatu yang tidak dapat dilupakan.

Tahniah Helmi Gimik... You Rockkkkk!!
Lebih 5 gelas rasanya beliau minum Alpha Lipid malam tu... hebat!!

Okey, berkaitan dengan royalti ini, beberapa perubahan telah dibuat oleh syarikat untuk royalti kali ke 6 pada Mei, 2010 nanti. Perubahan2 berikut seperti:

1. Tempoh royalti dipanjangkan dari 4 bulan ke 6 bulan (November 2009 hingga April 2010)
2. Kelayakan 2% royalti untuk Selempang Biru dinaikkan dari 30,000rv kepada 50,000rv
3. Kelayakan 3% royalti untuk Selempang Merah pula dinaikkan dari 60,000rv kepada 100,000rv
4. Kelayakan 4% bagi Selempang Emas & Duit dalam beg diturunkan dari 230,000rv kepada 200,000rv

Apapun perubahan yang dibuat, yang melayari biz ini adalah kita sendiri maka kitalah yang menakhodanya. Semoga apa juga rintangan, kecil ataupun besar dapat kita tempuhi dengan hati yang terbuka.

Ingat ya!! Pengiraan royalti hanya untuk pembelian anda dan ahli baru yang berdaftar dibawah anda dalam tempoh royalti (Nov 09 - Jan 10 & Feb 10 - Apr 10). Pembelian anda dan rangkaian anda sehingga level ke 4.

Sekiranya anda masih kurang faham, sila hubungi mereka yang mendaftarkan anda dan bagi ahli yang berdaftar dibawah rangkaian AlphaLipid.Net anda boleh terus berhubung dengan En. Sham/Puan Sue ditalian 013-9203194/013-9441388 atau email ke alphalipidnet@yahoo.com

Wednesday, November 18, 2009

Pakej Umrah 12 Hingga 22 Mac 2010

0 comments

Pakej yang dinanti2kan telah tiba kini... Pakej Umrah yang dijadualkan pada 12 hingga 22 Mac, 2010 ini ditawarkan kepada semua pengedar berpangkat Ruby dan ke atas sahaja.

Bagi mereka yang mempunyai cukup Travel Fund maka pakej umrah ini menjadi PERCUMA!

Berikut adalah keterangan lanjut tentang pakej tersebut:

Harga bagi Dewasa RM5,400 (1 bilik 2 orang), RM5,200 (1 bilik 3 orang)
Harga bagi Kanak2 (dibawah umur 12 tahun) RM4,700

- Harga pakej termasuk cukai lapangan terbang & surcaj bahanapi.
- Harga pakej adalah tertakluk kepada sebarang perubahan tanpa sebarang notis.
- Pengangkutan dari Jeddah/Mekah/Madinah/Jeddah dan lawatan di Mekah dan Madinah adalah dengan kenderaan.
- Penginapan di Mekah & Madinah.


Tarikh Tutup Pendaftaran 30 November, 2009
Sila faxkan borang pendaftaran anda ke 03-21784025

Sila download Borang Pendaftaran Pakej Umrah dilink dibawah:
http://www.mediafire.com/?mqcrzomzzyi/
Semoga diizinkan Dia Yang Maha Esa untuk kita kesana, menjadi tetamu agungNya nanti, insyallah.

Monday, November 16, 2009

30 November Tarikh Tutup Bagi November

0 comments
30 November, 2009 bersamaan hari Isnin adalah tarikh tutup bagi bulan November, 2009. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut.

Semoga anda dapat membuat pesanan secepat mungkin, kerana kebiasaanya jika pesanan dibuat dihujung bulan, pesanan anda terpaksa menunggu panjang sebelum diproses keluar, maka anda terpaksa menunggu sehingga 5 ke 7 hari bekerja untuk menerima barang yang dipesan.

PERINGATAN BERULANG KALI! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus!!

Bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Kepada Supervisor & Manager sila SENTIASA memberi peringatan ini kepada rangkaian anda, agar tiada kesulitan yang bakal timbul nanti.

Menerima Alpha Lipid LifeLine

0 comments
Bagi mereka yang sering berurusan dengan AlphaLipid.Net dalam memproses pesanan Alpha Lipid LifeLine telah arif tentang prosedur kami. Setiap pembelian yang dibuat sebelum 12 tengahari akan dilakukan pada hari yang sama dan penerimaan produk paling cepat diterima pada keesokkan harinya.

Namun kekadang penerimaan produk Alpha Lipid LifeLine yang dihantar dari New Image (M) Sdn Bhd di MidValley melalui syarikat kourier menghadapi beberapa masalah. Masalah seperti kekurangan produk yang dipesan ataupun kerosakan produk.
Sila periksa produk yang anda pesan sebaik sahaja menerima dari pihak kourier!

Jika kekurangan atau ada perbezaan pada produk yang dipesan sila laporkan kepada Miss Kay dengan menghantar aduan anda ke email beliau di kay.chan@newimageasia.com. Sekiranya ada kerosakan seperti tin kemek atau pecah, sila ambil gambar tin2 tersebut dan hantarkan ke email tersebut.

Anda perlu emailkan aduan dengan menyertakan nama, no. telefon, no. PO atau DO dan no. Consignment Note.

Kemudian sila sahkan penerimaan aduan anda melalui SMS ketalian 014-9689303. Miss Kay akan membalas SMS anda berserta nombor aduan untuk rujukan.

Anda Tidak Terima Komisyen?

0 comments
Sekiranya anda ahli biasa yang membeli 4 tin dan keatas dalam sebulan, anda layak menerima komisyen dari 4% (RM4/tin) hingga maksimum 16% (RM16/tin). Jika anda SUPERVISOR, pembelian serendah 2 tin juga telah melayakkan anda mendapat RM50.

Bagi mereka yang layak tetapi masih tidak menerima komisyen mereka atau mempunyai masalah dengan cek yang mereka terima seperti salah nama, sila fakskan aduan anda ketalian fax 03-21784025 atau email kepada Ms Oliver di oliver.lim@newimageasia.com Setelah anda fax, sila sahkan penerimaan fax anda dengan menghantar SMS ketalian 010-2953989. Ms Oliver akan membalas SMS anda berserta nombor aduan untuk rujukan anda.

Sila sertakan butiran akaun bank anda supaya syarikat dapat mempercepatkan proses penggantian cek terus ke akaun anda.

Penggantian cek-cek yang tidak diterima akan diproses pada setiap hari Jumaat dan ia akan mengambil masa 1 ke 2 minggu untuk diperbaharui.

Tuesday, November 10, 2009

Hadapilah Cabaran Yang Mendatang

0 comments

Beberapa hari lalu, ketika melayari Youtube.com saya terjumpa dengan video diatas. Ikhlasnya video tersebut ringkas je tapi memberi kesedaran mendalam buat diri ini. Hayatilah video diatas dulu, nanti anda bacalah kembali coretan ini.

Setiap hari kita dihidangkan dengan pelbagai cabaran dan dugaan, untuk kita tempuhi... kekadang kecil dan ada kalanya besarrr rintangan didepan.. semua dihulur untuk kita rasai pahit getir kehidupan ini... rasai sakit pedih perjuangan ini.

Apa jua yang kita lakukan diluar sana, didalam famili sendiri atau didalam biz Alpha Lipid ini... cabaran, dugaan dan rintangan tetap ada... SETIAP HARI... setiap kanan dan kiri... dan sering juga kita keletihan dalam menghadapi cabaran yang datang... terasa sangat lemah.. bagai tiada harapan dan jalan penyelesaian... hampir kita berputusasa kerana kudrat dah tak banyak mana...

Namun... didikan selama ini mengajar, Yang Maha Kuasa itu ADA.. yang kita perlu terus positif...

Positif! Positif! Positif!

"Aduhhhh... sakitnyaaaa... pedihhh terasa... sakitttt...."

Susah payah, akanku usahakan juga, dengan titisan keringat yang masih ada akanku cuba bangun kembali... biarpun jatuh lagi... berkali2... biarpun sakit pedih... penat dan jerih.. akanku bangun juga... akanku gagahi.. akanku usahakan juga demi famili... anak2 dan isteri tercinta... Siapakah lagi yang akan membela nasib mereka kalau bukan diri ini? Biarlah apapun yang menimpa, kecil atau sebesar mana.. biarpun kudrat dah tak banyak mana, usaha akan tetap aku berikan... akanku teruskan perjuangan ini..

Semoga perjuangan ini mampu memberi manfaat buat semua...

Insyallah...

Saturday, November 7, 2009

Maklumkan Stok Anda! & Kami Bantu!!

0 comments
Khas buat mereka yang berdaftar dibawah rangkaian AlphaLipid.Net sahaja!

Sekiranya anda masih mempunyai stok Alpha Lipid LifeLine sekurang2nya 6tin. Sila email atau sms Nama, Kawasan & No Telefon anda untuk kami bantu dengan memaparkan maklumat anda kepada pembaca Blog Berita Terkini AlphaLipid.Net.

Kerana ada dikalangan pembaca Blog Berita Terkini AlphaLipid.Net yang HANYA ingin membeli 1 tin untuk mencuba dahulu dan ada juga yang tidak mahu berurusan secara online. Maka pada mereka yang memberi nama, insyallah stok mereka akan terjual dalam tempoh terdekat.

Friday, November 6, 2009

Senarai Penerima Royalti Malaysia Kali Ke5

0 comments
Tahniah kepada 348 orang penerima royalti kali ke5 nanti!

Mungkin dan barangkali mereka terdiri dari kalangan yang anda kenali, dan rezeki yang akan mereka terima nanti, diroyalti.. akan pasti menjadi milik anda pula pada Royalty Convention Kali Ke 6 pada April 2010 nanti, insyallah.

Apa yang perlu anda lakukan?
Usaha dan jangan berputusasa!
Rezeki memang dimana2 ada, cuma rezeki di Alpha Lipid ini dah ternyata... terbukti menjadi!

Untuk Royalti Kali Ke6 nanti, mulakanlah dari sekarang ini.. Bagi setiap Supervisor baru ataupun lama.. pembelian anda dan pembelian ahli baru dirangkaian anda yang berdaftar mulai November 2009 ini akan dikira point royaltinya.

Pengiraan selama 6 bulan!!! Bukan 4 bulan seperti sebelum ini. Makanya, peluang anda terbuka luas untuk menjana point royalti dan meraih wang royalti nanti, insyallah.

Bagi mereka yang belum mencapai tahap Supervisor, capailah secepat mungkin... lagi cepat anda capai ketahap ini, maka lagi banyak point royalti yang akan anda kumpulkan.

Terus maju kedepan dan sentiasa positifkan minda anda!

Berikut adalah jumlah penerima royalti kali ke5 nanti:

TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH!
Duit dalam beg - 29 orang
Sash Emas - 41
Sash Merah - 91
Sash Biru - 187

Sila lawati laman web syarikat di www.newimageasia.com.my untuk melihat mereka yang bakal membawa balik royalti wang tunai di Royalty Convention, Sunway Convention Center pada 15 November 2009 nanti:

Jumpa disana ya!

Saturday, October 31, 2009

Semakin Hampir Royalty Convention Ke5

0 comments
Ahad 15 November nanti, Konvensyen Royalti Kali Ke5 akan kembali lagi. Pelbagai aturcara telah disusunatur, pemberian wang tunai jutaan ringgit kepada ratusan penerima royalti, termasuklah CABUTAN BERTUAH kereta Perodua Viva dan Proton Exora.

Klik link dibawah yang telah dikemaskini untuk melihat sendiri Konvensyen Royalti
yang lepas kali ke4 di http://www.blogger.com/www.alphalipid.net/royalty.htm agar anda
dapat mengambarkan suasana Konvensyen Royalti ke5 yang akan tiba tidak lama lagi.

Saksikanlah ia nanti, jumpa disana ya!

Thursday, October 29, 2009

Stok Alpha Lipid LifeLine Dikawasan Anda

0 comments
Kami di AlphaLipid.Net mengucapkan Tahniah kepada mereka yang dibawah rangkaian ini, yang telah mencapai tahap Supervisor dalam bulan September dan Oktober. Para pelawat yang masih belum mencuba khasiat Alpha Lipid LifeLine atau yang telah mencuba tetapi belum mendaftar keahlian boleh berbuat begitu dengan menghubungi terus mereka (Supervisor baru).

Berikut adalah senarai Supervisor baru tersebut:

Moh Moi Houng - Bentong, Sarawak - 013-8942928
Murzailin - Johor Bahru, Johor - 012-3891615
Mohd Azainizam - Batu Cave, Selangor - 012-6254879
Salehudin - Kuala Kangsar, Perak - 012-5258760
Hajiyah - Lawas, Sarawak - 019-8759234
Slyvia Maria - Kuching, Sarawak - 013-8212339

Kepada semua supervisor baru dan upline2 mereka, anda mempunyai peluang yang lebih cerah untuk memenangi Cabutan Bertuah kereta Proton Exora di majlis Makan Malam Gala pada 15 November, 2009 nanti.

Kita jumpa disana ye!

Wednesday, October 28, 2009

Berita Buruk & Berita Baik!

0 comments
Kami ada berita yang kurang menarik dan berita yang sangat menarik. Nak dengar yang mana dulu? emmm berita buruk dulu lah ye.. Kami dimaklumkan Slim Diet II kehabisan stok diHQ, maka pada mereka yang buat pesanan bersama Alpha Lipid LifeLine, dibil akan tertera perkataan "KIV".

Apapun setelah saya menghubungi pihak syarikat, dimaklumkan stok Slim Diet II akan kembali pada minggu depan. So, jangan risau. Sebaik sahaja stok Slim Diet II tu ada, pihak syarikat akan terus menghantar kepada mereka yang memesan produk tersebut dan TIADA CAJ pengangkutan tambahan akan dikenakan.

Tunggu je lah ye...
BERITA BAIKNYA pula, kami telah mendapat maklumat yang sahih yang tiket Makan Malam Gala yang berharga RM200 pada 15 November 2009 nanti akan diberi PERCUMA 1 tin Alpha Lipid LifeLine. Pemberian Alpha Lipid LifeLine akan diberi dipintu masuk ke dewan Makan Malam Gala tersebut.

Maka tak rugilah sekiranya anda menghadirkan diri ke Majlis Makan Malam Gala tersebut, selain dari dapat 1 tin Alpha Lipid LifeLine anda juga berpeluang untuk mendapat kereta Proton Exora.

Manalah tau, tuah yang anda nantikan selama ini ada pada malam itu!

Sekiranya anda ingin hadir ke majlis tersebut, sila maklum kepada pihak kami sebelum 12:00 malam ini (29 Oktober 2009).

Dapatkan Brosur Slim Diet II

0 comments
Kelmarin, seharian kami mengumpulkan maklumat untuk menyediakan Brosur Slim Diet II yang kini telah bertambah laris permintaannya. Semoga brosur yang disediakan ini dapat membantu anda mempromosikan produk penurunan berat badan yang mudah, cepat kesannya dan selamat.

Tidak dinafikan lagi produk seperti Alpha Lipid LifeLine sememangnya menjadi dan diakui oleh ramai yang telah mengamalkan produk tersebut. Slim Diet II juga salah satu produk yang PERLU ANDA CUBA sekiranya anda ingin menurunkan berat badan dengan cara mudah, cepat dan selamat.

Dapatkan Brosur Slim Diet II berbahasa Malaysia di
http://www.mediafire.com/download.php?3ngzg0ni3t2

Dapatkan Brosur Slim Diet II berbahasa English di
http://www.mediafire.com/download.php?mdhqu3knoou

Selamat mempromosikan Slim Diet II & Alpha Lipid LifeLine!

Sebarang pertanyaan sila hubungi 013-9203194/013-9441388 atau email alphalipidnet@yahoo.com

Sunday, October 25, 2009

Wallpaper PERCUMA iPhone & iPod Touch

0 comments
Sebagai tanda penghargaan kepada pelawat2 AlphaLipid.Net, BeautySlimDiet.Com dan blog2 kami, kami di AlphaLipid.Net dengan ikhlasnya ingin berkongsi 7 Wallpaper PERCUMA yang direka khas untuk iPhone & iPod Touch anda.

Sila dapatkan wallpaper PERCUMA tersebut di www.alphalipid.net/wallpaper
Semoga dengan kunjungan anda ke laman web kami dapat memberi manfaat buat semua.
Selamat "Download" dan Terima Kasih atas kunjungan anda!

Thursday, October 22, 2009

Notis Penting Dari Syarikat

0 comments
Sila ambil perhatian bahawa bayaran yang dikenakan untuk mendaftar sebagai ahli baru HANYA RM50 SAHAJA (Sabah & Sarawak RM60 termasuk kos penghantaran).

Pihak syarikat N.Z New Image Sdn Bhd telah menerima aduan dari pihak Kementerian Perdagangan dan Pengguna bahawasanya ada dikalangan pengedar-pengedar cuba mengelirukan ahli-ahli baru dengan MEWAJIBKAN mereka membeli 30 tin Alpha Lipid LifeLine untuk mendaftar sebagai ahli.

Ini telah melanggar akta & undang-undang Persatuan Jualan Langsung Malaysia dan jika sekiranya pihak syarikat mendapati ada diantara pengedar-pengedar yang cuba melakukan kesalahan tersebut, pihak syarikat berhak untuk menamatkan keahlian mereka.

Sila dapatkan maklumat telus dan tepat dengan menghubungi En. Sham/Pn Sue ditalian 013-9203194 atau email kami di alphalipidnet@yahoo.com

Wednesday, October 21, 2009

Slim Diet II Semakin Meningkat

0 comments
Permintaan keatas produk Slim Diet II semakin meningkat, sehinggakan sebentar tadi Catherine dari HQ menghubungi kami dan memaklumkan Slim Diet II keputusan stok tapi akan kembali ada stok disebelah petang.

Ini membuktikan produk Slim Diet II mememangnya berkesan dan dapat membantu sesiapa sahaja yang ingin mengurangkan berat badan. Seperti Alpha Lipid LifeLine, Slim Diet II juga produk yang boleh dipercayai keberkesanannya dan kami percaya permintaan keatas produk Slim Diet II ini akan terus berkembang.

Nampak gayanya, pihak syarikat kena bersedia dengan stok Slim Diet II nanti.

Kepada anda yang ingin maklumat lanjut tentang produk Slim Diet II ini sila lawati laman web http://www.beautyslimdiet.com/

Sertailah Taja & Menang

0 comments
Sekiranya anda menaja 1 Supervisor baru (3000pv) dalam bulan September dan Oktober 2009, anda dan Supervisor baru anda layak untuk mendapat 1 cabutan bertuah tambahan setiap satu.

Lebih ramai yang anda taja maka lebih cerahlah peluang anda untuk memenangi hadiah kereta Proton Exora atau Perodua Viva yang ditawarkan.

Untuk Terma & Syarat Taja & Menang sila klik link berikut:
http://www.alphalipid.net/tajamenang.htm/

Jangan lepaskan peluang ini!!

Tuesday, October 20, 2009

Tarikh Akhir Bagi Oktober 2009

0 comments
29 Oktober, 2009 bersamaan hari Khamis depan adalah tarikh tutup bagi bulan Oktober, 2009. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut.

Semoga anda dapat membuat pesanan secepat mungkin, kerana kebiasaanya jika pesanan dibuat dihujung bulan, pesanan anda terpaksa menunggu panjang sebelum diproses keluar, maka anda terpaksa menunggu sehingga 5 ke 7 hari bekerja untuk menerima barang yang dipesan.

PERINGATAN BERULANG KALI! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus

Bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.
Kepada Supervisor & Manager sila SENTIASA memberi peringatan ini kepada rangkaian anda, agar tiada kesulitan yang bakal timbul nanti.

Proton Exora & Perodua Viva Untuk Direbut

0 comments
Syarikat telah menyediakan 2 HADIAH UTAMA untuk dimenangi pada hari Royalti Konvensyen dan Majlis Gala makan Malam itu nanti. Mereka yang hadir ke Royalti Konvensyen dan Majlis Gala Makan Malam akan berpeluang memenangi cabutan bertuah sebuah Perodua Viva atau Proton Exora.

Tiket2 telah mula dijual sekarang!!! Dapatkan SEGERA!!

Harga tiket bagi Royalti Konvensyen adalah RM20 seorang dan untuk Majlis Gala Makan Malam adalah RM200 seorang.

Bagi mereka yang dibawah rangkaian AlphaLipid.Net boleh membuat pesanan tiket2 tersebut dengan menghubungi En. Sham ditalian 013-9203194.

Senarai Penerima Royalti

0 comments
Royalti Konvensyen Malaysia yang Ke 5 dah semakin hampir. Semua ahli yang berkelayakkan diwajibkan untuk mendaftar kehadiran anda ke Royalti Konvensyen dan Majlis Gala Makan Malam pada masa yang sama.

PERHATIAN! Kepada semua penerima royalti anda dikehendaki menghadiri sendiri untuk menerima penghargaan dan wang royalti pada Royalti Konvensyen tersebut, sekiranya anda gagal hadir, anda akan kehilangan hak atas wang royalti tersebut.

Syarikat telah menjumlahkan Royalty Volume (RV) bagi mereka yang layak dari Julai hingga September 2009, anda boleh memastikan kelayakkan anda dengan melawati www.newimageasia.com.my atau hubungi HQ ditalian 03-20359999.

INGAT!! Anda masih punyai 9 hari lagi untuk mengumpul Royalty Volume!!

Apa sahaja boleh terjadai dalam 9 hari ini... bersama kita usaha dan akhirnya ketentuan Dia yang memastikan segala. Setelah berusaha, tawakal dan redhalah pada ketentuanNya nanti.

Semoga berjaya, insyallah.

Royalty Convention & Gala Dinner

0 comments
Royalty Convention Malaysia Kali Ke5 akan diadakan seperti jadual berikut:

Tarikh: 15hb November 2009 (Ahad)
Tempat: Sunway Convention Center
Waktu: 2.00 petang hingga 6.00 petang

Yuran Masuk: RM20 seorang
Tempat adalah terhad!

Gala Dinner dijadualkan pada hari yang sama bermula pada 7.00 malam hingga 10.00 malam.

Bayaran masuk: RM2000 seorang
Terhad untuk 700 tempat duduk sahaja!

Kehadiran adalah WAJIB kepada mereka yang layak menerima Royalti.

Kehadiran adalah TERBUKA kepada semua termasuk yang belum menjadi ahli atau yang telah menjadi ahli.

Anda boleh melihat sendiri, dari ribuan ringgit ke puluhan ribu ringgit hinggalah ke ratusan ribu ringgit akan diberikan kepada individu2 yang mencapai tahap tertentu didalam biz ini.

Jangan Lepaskan Peluang Menyaksikannya! Kerana ia telah merubah kehidupan ramai didalam biz ini.. malah mungkin kali ini ia akan merubah kehidupan anda pula, insyallah.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi En. Sham & Puan Sue ditalian 013-9203194/013-9441388 atau hubungi melalui email alphalipidnet@yahoo.com

Tuesday, October 13, 2009

Permintaan Slim Diet II Meningkat

0 comments
Dalam kesibukan ramai ahli2 New Image mempromosikan produk Alpha Lipid LifeLine, dalam rangkaian AlphaLipid.Net telah timbul beberapa permintaan untuk Slim Diet II.

Slim Diet II adalah satu lagi produk yang hebat, berqualiti dari New Image bagi menurunkan berat badan. Yang agak pelik dan hairannya, walaupun kami tidak terlalu mempromosikan Slim Diet II ini, permintaannya semakin menjadi2. Pertambahan pertanyaan tentang Slim Diet II juga bertambah dan kami di AlphaLipid.Net mengambil usaha untuk membantu semua dengan membina lamanweb maklumat untuk Slim Diet II di http://www.beautyslimdiet.com/

Sila war2kan kepada semua tentang produk Slim Diet II ini, percaya dan yakinlah anda akan terkejut dengan permintaannya nanti. Kerana macam Alpha Lipid LifeLine produk Slim Diet II ini memang menjadi.Anda sendiri boleh mencuba produk Slim Diet II ini!
Klik www.BeautySlimDiet.Com/sdpayment.htm untuk membuat tempahan.
Setelah melawati laman web tersebut dan anda masih punyai kemusykilan, sila hubungi kami ditalian 013-9441388 atau 013-9203194.

Saturday, October 3, 2009

Subscribe Untuk Berita Terkini AlphaLipid.Net

0 comments
"Kenapalah ANDA tak subscribe ke Blog Berita Terkini AlphaLipid.Net??"

Pertanyaan ini perlu anda tanya pada diri, kenapa?? Maklumat dan info yang terkandung didalam blog Berita Terkini AlphaLipid.Net telah membantu ahli2 N.Z. New Image Sdn Bhd untuk mendapat maklumat tentang produk dan syarikat.

Tidak perlu tangguh lagi!!!

Subscribe SEKARANG!! agar anda tidak lagi ketinggalan dengan Berita Terkini. Mudah sahaja, masukkan alamat email anda dan klik butang "Subscribe". Kemudian buka inbox dalam email anda dan sahkan subscription anda dengan menekan link yang diberikan.

Setelah anda "Subscribe", anda akan menerima setiap Berita Terkini yang dipostkan di Blog Berita Terkini AlphaLipid.Net ini.

Dimana nak Subscribe nihh?

Dibawah sebelah kanan.. "Daftar Email Anda Untuk Berita Terkini:"

Selamat mendaftar ke blog Berita Terkini AlphaLipid.Net

AlphaLipid.Net di Brunei

0 comments
Bagi mereka yang berada di negara Brunei dan ingin mendapatkan produk Alpha Lipid LifeLine, sila hubungi En Junaidi ditalian 013-8205527 atau 019-8056410. En Junaidi telah bersama2 membina perniagaan ini secara serius dan mempunyai pengalaman didalam mempromosikan produk Alpha Lipid LifeLine.

Sekiranya anda ingin bersama kami sila hubungi En Junaidi ditalian diatas atau hubungi kami En Sham/Pn Sue ditalian 013-9203194/013-9441388.

Friday, September 25, 2009

5 Hari Lagi Tarikh Tutup Bagi September

0 comments
30 September, 2009 bersamaan hari Rabu depan adalah tarikh tutup bagi bulan September, 2009. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut.
Semoga anda dapat membuat pesanan secepat mungkin, kerana kebiasaanya jika pesanan dibuat dihujung bulan, pesanan anda terpaksa menunggu panjang sebelum diproses keluar, maka anda terpaksa menunggu sehingga 5 ke 7 hari bekerja untuk menerima barang yang dipesan.
PERINGATAN! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus dan bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Friday, September 18, 2009

Salam Aidil Fitri Buat Semua

0 comments
Diluar sana, hujan renyai2 membasahi bumi Kota Tinggi ini. Ketupat, rendang, buluh lemang, ayam kampong yang diserbu malam tadi, kueh mueh, langsir dan berbagai lagi, sedang rancak disana sini. Diminda, dijiwa, dihati dan segalanya sedang fokus ke Aidil Fitri yang dah hampiri kini…

Dunia kan menyambut tibanya Syawal esok…

Kami dari AlphaLipid.Net berserta warga yang bernaung dibawah rangkaian ini, menyusun jari sepuluh ditambah dengan sepuluh jari2 kaki kami memohon maaf zahir dan batin dari hujung rambut hinggalah kehujung kaki seandainya ada kesilapan, kesalahan yang tidak disengajakan selama ini.

Bagi mereka dari rangkaian lain dan para pembaca blog2 kami juga… Maafkan kami sekiranya ada yang tersilap kata, terlanjur bicara didalam memberikan maklumat dan jawapan kepada soalan2 yang diajukan selama ini.

Maafkan kami sekali lagi…

Akhirkata, Salam Aidil Fitri…

Pandulah berhati2 di Aidil Fitri ini, semoga semuakan terus ceria menyambut hari raya..

Ikhlas dari Sham & Sue dari AlphaLipid.Net

Tuesday, September 15, 2009

Syarikat Tutup Sempena Aidil Fitri Selama 4 Hari

0 comments
Syarikat N.Z. New Image Sdn Bhd akan mula bercuti hari raya Aidil Fitri pada Sabtu 19hb September, 2009 sehingga Selasa 22hb September, 2009 (4 Hari).

Maka diingatkan sekali lagi, sekiranya anda perlukan stok Alpha Lipid LifeLine sebelum cuti hari raya, SEKARANG adalah waktu yang sesuai untuk membuat pesanan.

Kami menerima pesanan selewat2nya esok 16.09. 2009 sebelum jam 12 tengahari. Semoga pesanan anda dapat diproses dan selewat2nya anda akan menerima pesanan tersebut pada hari Jumaat 18.09.2009.

Uruskan Pesanan Anda Sekarang!!!

Sunday, September 13, 2009

Persiapan Menjelang Hari Raya Aidil Fitri

0 comments
Hari Raya menjelang tiba, persiapan berbagai bermula... dari kueh raya ke langsir raya... bershopping baju raya dikota raya... rancangan pun dibentang diatas meja...

Dalam keseronokan dan fokus kita kepada Aidil Fitri yang bakal menjelang nanti, janganlah terlupa pula pada tanggungjawab kita terhadap mereka yang memerlukan produk Alpha Lipid LifeLine. Bukannya apa, sudah menjadi lumrah dan sejarah... setiap kali musim cuti, lebih2 lagi cuti Tahun Baru Cina dan Aidil Fitri, HQ ditutup berhari2 dan syarikat kourier pun masuk sekali. Ini akan menyebabkan proses pesanan dan penghantaran menjadi lewat dan lambat, hinggakan sering menimbulkan berbagai masalah yang sukar untuk diselesai cepat.

Oleh itu, silalah buat persiapan untuk menyediakan stok Alpha Lipid LifeLine. Dan disyorkan agar pesanan dibuat selewat2nya sebelum hari rabu 16 September, 2009 agar produk yang dipesan bakal tiba sebelum Hari Raya... insyallah..

Ingat yee... order lah hari ini juga!!! Isnin, Selasa & Rabu... agar stok Alpha Lipid tiba didepan pintu... tak perlu tertunggu2...

Salam ramadhan dan salam Aidil Fitri buat semua, khasnya buat warga AlphaLipid.Net

Monday, September 7, 2009

Keahlian Hanya RM50 Sahaja!

0 comments
Bermula dari 2 September, 2009 lalu syarikat telah memulakan Pendaftaran Keahlian dengan hanya RM50 sahaja (Pembelian Kit Permulaan Perniagaan). Bagi Sabah & Sarawak pendaftaran keahlian dengan RM50 + RM10 caj pengangkutan bagi setiap Kit Perniagaan, menjadikan ianya RM60.

Ini bermakna bagi mereka yang ingin menjadi ahli dan agen bagi mempromosikan produk popular yang berkhasiat ini, anda boleh membuat pembelian mana2 produk Alpha Lipid LifeLine dan ditambahkan dengan RM50 (Kit Permulaan Perniagaan).

Produk2 Alpha Lipid LifeLine:
1. Alpha Lipid LifeLine (Powder) - RM150
2. 60biji Alpha Lipid LifeLine (Kapsul/Tablet) - RM90
3. 120biji Alpha Lipid LifeLine (Kapsul/Tablet) - RM165
4. Alpha Lipid LifeLine 14 Sachets - RM83

Kos pengangkutan bagi pembelian kurang dari RM1,000 diSemenanjung Malaysia adalah RM10.00 sahaja. Bagi Sabah & Sarawak, kos pengangkutan bagi pembelian kurang dari RM2,000 dikenakan pada setiap 3 tin RM20 sahaja.

TAWARAN KOS PENGANGKUTAN PERCUMA!!!

Sila klik link berikut untuk tempahan
www.alphalipid.net/payment.htm

Bagi Sabah & Sarawak Tawaran Kos Pengangkutan Percuma adalah RM550 sahaja.

Sunday, September 6, 2009

17 Ramadhan Nuzul Quran

0 comments


Peristiwa nuzul al-Quran menjadi satu rakaman sejarah dalam kehidupan Nabi SAW hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada kita hari ini. Peristiwa Nuzul al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhamad SAW. Perkataan ‘Nuzul’ bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran.

‘Al-Quran’ bererti bacaan atau himpunan. Di dalamnya terhimpun ayat yang menjelaskan pelbagai perkara meliputi soal tauhid, ibadat, jinayat, muamalat, sains, teknologi dan sebagainya. Kalimah al-Quran, sering dicantumkan dengan rangkai kata ‘al-Quran mukjizat akhir zaman’ atau ‘al-Quran yang mempunyai mukjizat’. Malah inilah sebenarnya kelebihan al-Quran tidak ada satu perkara pun yang dicuaikan atau tertinggal di dalam al-Quran. Dengan lain perkataan segalanya terdapat di dalam al-Quran. Firman Allah:

Dan tidak seekor pun binatang yang melata di bumi, dan tidak seekor pun burung yang terbang dengan kedua sayapnya, melainkan mereka umat-umat seperti kamu. Tiada Kami tinggalkan sesuatu pun di dalam kitab Al-Quran ini; kemudian mereka semuanya akan dihimpunkan kepada Tuhan mereka (untuk dihisab dan menerima balasan). (Al-An’am:38)


Al-Quran adalah hidayah, rahmat, syifa, nur, furqan dan pemberi penjelasan bagi manusia.. Segala isi kandungan al-Quran itu benar. Al-Quran juga dikenali sebagai Al-Nur bererti cahaya yang menerangi, al-Furqan bererti yang dapat membezakan di antara yang hak dan batil dan al-Zikr pula bermaksud yang memberi peringatan. Artikel dari www.islam.gov.my

Sunday, August 30, 2009

Jiwa kita jiwa MERDEKA!!!

0 comments
Merdeka! Merdeka! Merdeka!

52 tahun usia kemerdekaan kita tanda perjuangan pejuang2 hebat negara yang meletakkan kita ditempat kita sekarang ini. Betapa besarnya jiwa kemerdekaan didalam diri mereka. Semoga jiwa kemerdekaan tersebut tersemai kukuh disanubari setiap hati jiwa rakyat Malaysia hari ini.
Melayu, Cina, India dan semua bangsa yang bernaung dibumi MERDEKA MALAYSIA tentu sahaja berbangga dengan kemerdekaan dan keamanan yang dikecapi selama ini.

Alhamdulillah, semoga kemerdekaan... keamanan... keharmonian yang dikecapi kita ini akan terus berkekalan... bercambah... bertaut teguh selamanya, insyallah.

Hendaknya jiwa dan semangat perjuangan tokoh2 hebat tersemat dijiwa dan sanubari ini, semoga perjuangan kita untuk mertabatkan dan memajukan diri dan famili akan terus berkobar biar dilanda berbagai cabaran dan dugaan didepan sana, insyallah.
Selamat menyambut Hari Merdeka Ke 52 tahun buat semua dari warga AlphaLipid.Net
Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Tuesday, August 25, 2009

Notis Amaran Dari Syarikat N.Z. New Image Sdn Bhd

0 comments

Untuk melihat dengan jelas keratan akhbar ini sila lawati www.alphalipid.net/images/amaran.jpg

Untuk menangani masalah harga yang rendah dipasaran, yang dilambakkan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab terhadap biz Alpha Lipid ini... maka syarikat telah mengeluarkan Notis Amaran kepada semua...

Notis untuk ahli mahupun bukan ahli!!

Tindakan undang2 akan diambil kepada mereka yang menjual produk berkhasiat Alpha Lipid LifeLine dengan harga yang murah dari harga pasaran iaitu RM180 atau RM150 kepada ahli.

Notis Amaran tersebut telah disiarkan diakhbar Utusan Malaysia hari ini (ms 23 Sisipan Mega). Semoga ia menjadi titik tolak kepada biz Alpha Lipid yang semakin sihat, insyallah.

Diharapkan mereka yang menjual harga rendah ini dapat memberhentikan aktiviti mereka dan diharapkan juga ahli2 semua dapat bekerjasama dengan melaporkan aktiviti2 yang merosakkan biz Alpha Lipid ini kepada peguam yang dilantik syarikat iaitu Abdullah Chan di talian 03-23812070 atau fax 03-23812078.

Saturday, August 22, 2009

Membership Update Form

0 comments
Peringatan buat semua ahli yang memperolehi bonus pendapatan kurang dari RM5,000 dan MASIH menerima bonus dalam bentuk cek, sila isikan maklumat bank anda pada borang maklumat keahlian berikut (Sila klik untuk download): http://download709.mediafire.com/5wjxdylo19xg/y2m24mzm22j/newbank-form.pdf

Setelah anda isi lengkapkan borang tersebut, sila fax ketalian 03-21784025 atau kembalikannya semula ke pejabat urusan syarikat di Mid Valley.

Tarikh Tutup Ogos - 1 September 2009

0 comments
1 September, 2009 bersamaan hari Selesa adalah tarikh tutup bagi bulan Ogos, 2009. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut.

Semoga anda dapat membuat pesanan secepat mungkin, kerana kebiasaanya jika pesanan dibuat dihujung bulan, maka anda terpaksa menunggu sehingga 5 ke 7 hari bekerja untuk menerima barang yang dipesan.

PERINGATAN! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus dan bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Friday, August 21, 2009

Diizinkan lagi buat kita, Ramadhan kembali semula

0 comments
Syukur alhamdulillah, semasa solat jumaat tadi dipesan2... diingat2kan bahawa umur yang panjang ini hanya sekadar pinjaman, ramadhan yang tiba perlulah dimanfaatkan...

Tatkala tarawih ingin bermula, imam mengingatkan pula, semoga kembalinya ramadhan kali ini... mengizinkan kita sekali lagi bertemu dengan malam penuh barakah, malam seribu bulan, malam lailatulqadar... insyallah... Sekembali dari tarawih, yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang menurunkan hujan bagi menyambut Ramadhan ini, kami sekeluarga menyambutnya dengan doa, agar segala perjuangan kita dipermudahkan didunia dan diakhirat sana, insyallah.

Dikesempatan ini saya dan isteri ingin mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Mulia, Bulan Ramadhan buat semua, semoga berlipat gandalah hendaknya amalan kita semua, insyallah.

Ingin berkongsi disini, salah satu ucapan dari warga AlphaLipid.Net dari Jitra, Kedah... Cik Nurul yang menghantar sms yang berbunyi "Jika semua harta adalah racun, maka ZAKATlah penawarnya, jika keseluruhan umur adalah doa maka TAUBATlah ubatnya dan jika seluruh bulan adalah noda, maka RAMADHANlah pemutihnya... Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak"

Monday, August 17, 2009

Situasi semasa Influenza A(H1N1)

0 comments
Kes Kematian : 2
Jumlah Kematian : 64


Dimaklumkan sehingga 17 Ogos 2009 jam 9.00 pagi sejumlah 284 pesakit H1N1 sedang dirawat di wad dan 33 pesakit yang disahkan H1N1 sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) di seluruh negara. Daripada 33 kes yang sedang menerima di ICU, di dapati 17 kes mempunyai faktor risiko iaitu penyakit kronik (8), asma (3), obesiti (2), kecacatan otak (2), hamil (1) dan post-delivery (1). Untuk makluman sebanyak 2 kematian telah dilaporkan. Lagi...

Maklumat lengkap berkenaan H1N1 boleh didapati di laman web rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia di http://h1n1.moh.gov.my/

Pelbagai petua yang saya dengar untuk melawan H1N1 ini, ada yang syorkan pengambilan air kelapa setiap hari, minum/makan 6 biji epal hijau dan air fresh oren. Apapun petuanya, amalkanlah minum air masak 2 ke 3 liter sehari. Dan bagi kebanyakkan kami, Alpha Lipid LifeLine menjadi amalan yang terbaik, insyallah...
Untuk keterangan lanjut berkenaan Alpha Lipid LifeLine, sila hubungi En. Sham/Pn Sue ditalian 013-9203194/013-9441388 atau email kami di alphalipidnet@yahoo.com


Sama2 kita menjaga kesihatan diri dan famili...

Wednesday, August 12, 2009

Ustaz Azri Rabbani Meninggal Dunia

0 comments
Baru je tadi kita dikejutkan dengan berita menyedihkan, Ustaz Mohd Asri Ibrahim, 40, vokalis kumpulan nasyid Rabbani telah disahkan meninggal dunia 11 lebih pagi tadi akibat serangan jantung di Hospital Pantai, Bangsar.
Allahyarham Ustaz Asri dipercayai meninggal dunia sepelas jatuh pengsan semasa memberikan ucapan dalam sidang media program 'Syahadah' di Angkasapuri, Radio Televisyen Malaysia (RTM) kira-kira pukul 10.30 pagi tadi.

Al-Fatihah buat Allahyarham, semoga rohnya dicucuri rahmat dan diletakkan oleh Dia Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang bersama2 para syuhadah.



Ingatlah kehidupan kita didunia ini hanya sementara, segala kemewahan dan kesenangan juga tidak lama. Semoga kita dapat sama2 menjaga kesihatan diri dan famili dan berkongsi dengan semua tentang penjagaan kesihatan ini.

Beberapa minggu lalu, Allahyarham Yasmin Ahmad pergi meninggalkan kita, juga dengan masalah jantung.

Kita??? Ayah Ibu kita?? Suami Isteri kita??

Semoga tulisan ini menjadi peringatan buat diri ini dan para pembaca blog AlphaLipid.Net

Sunday, August 9, 2009

Keahlian Anda Ditamatkan?

0 comments
Akibat pendaftaran ahli2 baru yang berduyung2 kedalam syarikat ini, pengkalan data ahli semakin membesar kini. Ini menyebabkan pihak syarikat mengambil keputusan untuk menamatkan setiap keahlian yang tiada pembelian dalam tempoh 12 bulan tanpa mengira apa jua pangkat mereka.

Samada Supervisor, Manager, Ruby Executive, Emerald mahupun Diamond Executive sekiranya tiada pembelian selama 12 bulan, maknanya mereka tidak aktif maka syarikat akan menamatkan aje keahlian mereka. Ini adalah suatu tindakan yang positif, 'membersihkan' pengkalan data dari ahli2 yang tidak aktif, agar sistem dapat beroperasi dengan lebih cekap, lebih lancar dan efektif.

Sila pastikan setiap dari ahli2 yang berdaftar dibawah rangkaian anda faham akan peraturan ini.

PERHATIAN! Mereka yang telah ditamatkan keahlian TERPAKSA mendaftar keahlian baru sekiranya ingin mendapat kelebihan sebagai ahli. Seperti yang semua maklum, Promosi KEAHLIAN PERCUMA dengan pembelian 3 tin Alpha Lipid LifeLine masih ada sehingga tarikh tutup bagi bulan Ogos, 2009 nanti.

Maka daftarlah segera! Pv untuk setiap keahlian baru akan dikira untuk Royalti pada November 2009 nanti.

So setiap masalah yang timbul pasti ada peluang yang muncul!

Selamat maju jaya buat semua. Moga impian kita kan terlaksana jua.. insyallah..

Friday, August 7, 2009

Syarikat Akan Bertindak Tegas!

0 comments
Kami telah menerima aduan dan keluhan dari ahli2 dari rangkaian AlphaLipid.Net dan juga ahli2 dari rangkaian lain berkenaan dengan harga yang rendah (murah dari harga ahli RM150/RM160). Ini dilakukan oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab, merosakkan pasaran Alpha Lipid LifeLine yang semakin subur ini.

Berikut adalah contoh terbaru sms yang kami terima dari En. Jasmi di Melaka “Aslm En. Sham, rasanya syarikat kena buat sstu pasal biz ni sbb ramai yg sya dgr tlah mjual susu dgn hrg RM135, kalu takde tindakan tentu ramai akn jual dgn harga tersebut, harap ada tindakan”

Apa yang kami boleh pastikan disini, seperti En. Jasmi, sekiranya anda mendapat maklumat berkenaan dengan harga yang rendah ini, sila berikan maklumat tersebut kepada syarikat dengan menghubungi 03-22872988 atau email kepada support@newimageasia.com.my


Malah Pihak Syarikat sendiri akan mengeluarkan NOTIS AMARAN yang akan diiklankan diakhbar2 utama tidak lama lagi bagi memerangi mereka yang menjual Alpha Lipid LifeLine dibawah harga yang ditetapkan.

TINDAKAN undang-undang akan diambil terhadap mereka dan keahlian mereka akan ditamatkan.

Namun ingatlah! Setiap cabaran yang mendatang akan disusuli dengan sesuatu yang baik untuk semua, insyallah. Semoga dengan commitment syarikat dan kerjasama semua pihak, masalah harga rendah ini akan berakhir jua nanti.

Kerjasama dari semua diperlukan untuk melawan sikap2 yang mementingkan diri sesetengah pihak yang hanya mahukan stok Alpha Lipid mereka terjual.

Selamat maju jaya buat semua.

Ikhlas dari Sham & Sue

Khidmat Penghantaran – GDExpress & Secure Express

0 comments

Pihak syarikat sedaya upaya akan memastikan penghantaran Alpha Lipid LifeLine kepada anda diterima selamat dan dalam keadaan baik. Namun setelah Alpha Lipid LifeLine yang dipesan, dibungkus dan diserahkan kepada pihak courier seperti GDExpress & Secure Express maka dalam perjalanan dari HQ ke pintu rumah anda, macam2 boleh terjadi.

Kami diAlphaLipid.Net menasihatkan kepada semua agar mengikut langkah2 berikut apabila menerima barang yang dipesan:

1. Setelah menandatangani dokumen dari pihak courier, sila BUKA dengan SEGERA kotak yang mengandungi pesanan Alpha Lipid LifeLine anda.

2. PASTIKAN setiap tin yang diterima berada dalam keadaan yang baik, tidak kemek atau terbuka.

3. Sekiranya kemek atau rosak seperti terbuka, sila telefon HQ dengan SEGERA ditalian 03-22872988 dan maklumkan tentang perkara tersebut.

4. Setelah menerima aduan dari anda, pihak HQ akan meminta anda untuk mengambil gambar dan menutup kembali kotak tersebut.

5. Pihak HQ akan menghubungi pihak courier untuk mengambil kembali kotak tersebut dirumah anda.

6. Setelah menerima kotak tersebut barulah HQ akan menggantikan dengan yang baru.

Proses ini biasanya akan mengambil masa seminggu ke 2 minggu.

Monday, July 27, 2009

Tahniah & Terima Kasih New Image Support Team

0 comments
Jutaan tahniah semua atas perasmian Pejabat Baru N.Z New Image Sdn Bhd di Tingkat 20, Tower A, Northpoint Midvalley pada ahad 26hb Julai, 2009.

Jutaan terima kasih juga atas kerjasama dan bantuan yang dihulurkan oleh kakitangan N.Z New Image di Mid Valley. Dari hari ke hari jualan Alpha Lipid LifeLine bertambah rancak, dan pastinya ia memberikan tekanan dan suasana yang sibuk untuk setiap kakitangan N.Z New Image.

Dari kakitangan yang lama sehinggalah ke yang baru, kami dari AlphaLipid.Net mengucapkan...

Thank you...

Terima kasih teristimewa buat Madam Ooi, Miss Kay, Miss Oliver & Miss Racheal atas kerjasama yang diberikan selama ini. Thank a lot of thank you... :-)

Buat ahli2 yang berdaftar, kami ingin mengingatkan diri dan semua ahli semoga setiap dari kita dapat bertolak ansur dengan kakitangan N.Z New Image yang terpaksa menghadapi berbagai masalah dari masalah bonus hinggakan ke masalah barangan tak sampai. Setiap hari... dari pagi hinggalah ke dini hari... semoga dengan sikap bertolak ansur kita akan memudahkan segala urusan kita jua nanti, insyallah... kan setiap masalah ada jalan untuk menyelesaikannya.

Akhirkata buat semua... selamat maju jaya... agar kita kan terus ceria dengan biz yang semakin berjaya...

RM8,000,000 Diagih Di Royalty Convention Kali Ke4

0 comments
Lebih 4,000 orang menyaksikan RM8,000,000 diagihkan
(Lagi gambar2 royalti di http://alphalipidnet.fotopages.com)

Kibaran Jalur Gemilang bersama 9 bendera negara2 ahli

Bergambar bersama Mr. Greame Clegg & Mr NH Chua

Seperti yang diketahui ramai, Royalty Convention kali Ke 4 di Malaysia telah berlangsung pada sabtu 25hb Julai, 2009 di Sunway Pyramid Convention Center. Dimaklumkan RM8,000,000 telah diagihkan pada petang tersebut.

Royalty Convention kali Ke 3 di The Mines Convention Center, syarikat telah mengagihkan RM6,000,000 dan kali ini semakin menjadi2... syukur kehadrat Ilahi, yang mengizin, yang memberi...

Tahniah kepada lebih 1,000 penerima royalty pada kali ini, selendang biru 647 orang, selendang merah 338 orang, selendang emas seramai 138 orang dan penerima royalti dalam beg seramai 45 orang.

Tahniah! Tahniah! Tahniah!

Kepada mereka yang ingin mencapai royalti pada November, 2009 nanti (tentu aje tak mustahil untuk anda) pastikan anda mencapai tahap Supervisor dan kumpullah belian anda dan ahli2 baru dibawah rangkaian anda yang berdaftar didalam 4 bulan ini... bulan Julai, Ogos, September dan Oktober sekurang2nya 300 tin (30,000 RV).

45 buah beg bimbit berisi wang tunai
(Lagi gambar2 royalti di http://alphalipidnet.fotopages.com)

Untuk lebih lagi, lihat jadual ini:

Sash Biru – 30,000 RV
Sash Merah – 60,000 RV
Sash Emas – 120,000 RV
Beg Bimbit – 230,000 RV

Tahniah sekali lagi!

Tiada yang mustahil, pastikan kita akan bersama2 meraih royalti pada Royalty Convention Kali Ke 5 nanti, insyallah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...