Tuesday, June 21, 2011

Kawan2ku Jagalah Dirimu Selalu...

0 comments
Terasa sangat masa berlalu terlalu pantas... dulu2 masih dibangku sekolah... bermain, belajar, bergurau bersama rakan2... Hapi rasanya masa tu... diminda hanya 1 tanggungjawab... BELAJAR... usaha sedaya upaya untuk lulus dengan cemerlang dalam setiap kertas soalan.

Kini, semakin hari semakin berusia tubuh ini... rakan2 yang dulunya rapat dah semakin jauh rasanya.. Cuma alhamdulillah, dengan teknologi bertemu kami kembali... Facebook menyambung silatulrahim yang dah terputus sekian lama. Ramai juga yang telah pergi menghadap Ilahi... pergi yang tidak akan kembali lagi...

Kepada semua yang mengenali diri ini, kawan2, rakan dan sahabat disekolah, semasa di Port Dickson, di Melaka, di JB, di Kuantan, di KB... buat semua termasuk famili diserata negeri... ingatlah pesan ini...

Jaga diri, jaga famili, jaga hati, jaga emosi dan yang paling penting jaga hubungan dengan pencipta kita... Ilahi...

Kepada yang nak menjaga kesihatan diri dengan khasiat anugerah Ilahi ini... minumlah Alpha Lipid LifeLine setiap pagi... setiap hari... moga tubuh bertambah antibodi... sihat dan hapi sepanjang hari, insyallah...

Stay In Touch...

30 Jun Tarikh Tutup Bagi Jun 2011

0 comments
Sila ambil perhatian bahawa tarikh tutup bagi bulan Jun 2011 adalah pada 30 Jun, 2011 bersamaan hari Khamis. Tarikh tersebut juga merupakan tarikh akhir tahun kewangan syarikat, maka syarikat ingin mengingatkan bahawa tiada layanan bagi sebarang rayuan untuk lanjutan penyerahan jualan atau 'top up'. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut. Muktamad!

Syarikat akan mengadakan pengauditan stok pada pagi 1 Julai, 2011. Oleh itu, stok tidak akan dikeluarkan sehingga jam 12 tengahari. Stok hanya boleh dikeluarkan pada sebelah petang hari yang sama, insyallah.

Semua ahli dinasihat untuk membuat pesanan awal bagi memantau jumlah jualan kumpulan anda bagi mencapai target masing2.

INGAT!!! PERINGATAN PENTING PERLU DIULANG BERKALI2! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus!!

Bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Kepada Supervisor & Manager sila SENTIASA memberi peringatan ini kepada rangkaian anda, agar tiada kesulitan yang bakal timbul nanti.. Okey..

Stress Tanpa Alpha Lipid?

0 comments


video
Sebelum sarapan pagi, sebelum anak2 kesekolah, sebelum kita pergi kerja, minumlah segelas Alpha Lipid LifeLine.. moga bertambah antibodi, moga hari kita lebih ceria lagi... dapat menghadapi cabaran pada hari tersebut dengan lebih tenang dan hapi...

Setiap Rabu Waktu Pejabat 9.30 ke 7.30 malam

0 comments
Mulai 1 Mei, 2011 lalu, setiap hari RABU waktu pejabat bagi Syarikat N.Z. New Image Sdn Bhd dipanjangkan dari jam 6 petang kepada jam 7.30 malam. Wa.ktu operasi bagi hari2 lain adalah seperti biasa, dari jam 9.30 pagi hingga jam 6 petang.

Harap Maklum ya...

Promosi FiberMax Berterusan

0 comments
Promosi yang masih lagi berlangsung dari bulan Disember, 2010 lalu hingga kebulan ini adalah PROMOSI FIBERMAX. Pembelian 1 caselot (6 tin FiberMax) anda akan mendapat extra pv iaitu 420 (Normal 396pv) dan PERCUMA 1 tin FiberMax.

FiberMax merupaka Suplemen Serat Makanan Semulajadi yang sangat sesuai bagi mereka yang sukar untuk membuang air besar. Dengan mencampurkan FiberMax pada setiap hidangan Slim Diet II akan memberi kesan yang lebih lagi pada penurunan berat badan.

Dapatkan info berkaitan FiberMax di http://www.facebook.com/abdullahisham#!/note.php?note_id=10150211525454684

Semoga maklumat yang dikongsi memberi manfaat.

Monday, June 20, 2011

Pak Uda Pergi Meninggalkan Kita.

0 comments
Ahad lepas 16.06.2011 dalam jam 10.30 pagi, Pak Uda dalam Sitcom Pi Mai Pi Mai Tang Tu telah kembali kerahmatullah. Zami Ismail, 67 tahun atau lebih dikenali dengan nama Pak Uda telah meninggal duniadi IJN akibat serangan jantung. Al-Fatihah buat arwah Pak Uda, semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman. Jenazah Allahyarham Pak Uda telah dikebumikan di kampungnya di Tapah, Perak.

Al-Fatihah.

Kepada kita yang masih bernyawa ini, pasti suatu hari nanti akan tibanya masa kita pula. Sediakanlah bekalan yang secukupnya... lagipun ibadah dalam Islam kan merangkumi semua aspek... dari bangun tidur, ke bilik air, makan, minum, bekerja, berusaha... segala2nya akan dikira sebagai ibadah bila niat ikhlas hanya keranaNya... mudah2an urusan kita disini dan disana nanti dipermudahkan... Segala usaha kita membangunkan ekonomi diri dan famili diberkati, insyallah...

Untuk kesihatan diri dan famili, marilah sama2 banyakkan minum air masak, kurangkan gula dan garam dalam minuman dan makanan kita... bersenamlah 2 ke 3 kali seminggu... dan amalkan minum Alpha Lipid LifeLine setiap pagi... Ikhlas dari kami di AlphaLipid.Net

Tuesday, June 7, 2011

Sung-Bong Choi - Korea's Got Talent

0 comments

Seawal usia 3 tahun, Sung-Bong telah dimasukkan kerumah anak2 yatim. Akibat sering dibuli dirumah tersebut, pada usia 5 tahun beliau melarikan diri. Dalam usia yang terlalu muda itu beliau hidup bersendiri dengan menjual gula2 getah dan minuman ringan. 10 tahun menjalani kehidupan yang tiada kepastian.

Kini pada umur 22 tahun dengan hasrat untuk menjadi seperti orang lain, beliau menyertai pertandingan nyanyian di Korea's Got Talent. Sung-Bong mengakui yang beliau tidak pandai menyanyi namun beliau rasa berbeza bila mula menyanyi. Saksikan video ini, semoga ia menjadi iktibar dan pengajaran yang baik untuk kita jalani baki kehidupan yang masih ada ini.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...