Saturday, May 29, 2010

7 Testimoni Terbaru Slim Diet II - Tidak Perlu Berlapar

0 comments
Di Royalty Convention baru2 ini kami sempat merakamkan Testimoni Menarik Slim Diet II. Tak nak bercerita panjang, saksikan sendiri video testimoni ini yang baru je diupload di youtube.com

Selamat menonton dan membuat keputusan


Semoga video ini dapat membantu anda memasarkan produk yang memang menjadi, produk Slim Diet II ini...

Moga dipanjangkan video ini kepada rakanniaga anda dan juga prospek2 anda. Doa dan harapan kami agar ianya akan membawa biz anda kearah yang lebih cemerlang, insyallah.

Wednesday, May 26, 2010

3 Bulan Dapat Wang Royalti Dalam Beg!

0 comments

Inilah kisah hebat seorang surirumah yang bernama Siti Aishah Abdul Rahman.

Beliau baru je 3 bulan menjadi ahli dan hanya mengambil masa 3 bulan itu untuk mendapat wang tunai dalam beg yang bernilai hampir RM25,000.

Mengikut cerita beliau, dalam bulan pertama sahaja beliau telah mendapat bonus RM5,085. Dibulan kedua hasil dari jualan ulangan sahajapun dah menjangkau 70% dan untuk bonus bulan tersebut beliau telah mendapat RM15,342... hebatkan...

Puan Siti Aishah ni, orangnya biasa2je tapi semangat dan kecekalan beliau membina biz ini boleh kita contohi.

Apa yang jelas bagi beliau, syarikat telah menawarkan bonus bulanan dan wang tunai royalti setiap 6 bulan sekali. Atas kita untuk merebut peluang ini atau tidak...

Dari sudut pandangan beliau, yang paling penting bagi anda untuk berjaya adalah KESANGGUPAN untuk mengeluarkan MODAL dan KESANGGUPAN untuk BEKERJAKERAS.

Semoga video ini dapat memberikan suntikan inspirasi kepada mereka yang menontonnya... moga akan memberi kelancaran dalam membina biz ini.. insyallah..

Bagi mereka yang ingin membina biz ini bersama kami, hubungi kami ditalian 013-9203194 atau email ke alphalipidnet@yahoo.com

Sudi berkawan dengan saya?

0 comments
Sekiranya anda ingin mengikuti perkembangan diri ini, saya biasanya akan berada dialam cyber ini diruang facebook.. memerhati, membaca status rakan2 difacebook dan sekali-sekali mengemaskini status.. Jomlah bersama saya menjadi rakan difacebook..

Facebook saya: http://www.facebook.com/abdullahisham

Marilah kita meriahkan platfom facebook ini. Jika anda masih belum miliki akaun facebook, apakata anda daftarkan ianya hari ni juga. Tak payah bertangguh lagi... daftarkan Free... Moga rangkaian kenalan kita semakin subur dan dapat memberi manfaat bersama, insyallah... Jommm...

Tuesday, May 25, 2010

Nilah Masanya Tawaran Sangat Istimewa!

0 comments
Bermula dari 24 Mei 2010 hingga 31 Mei 2010, kepada Supervisor Baru dengan pembelian 3,000pv dalam 1 pesanan akan menerima BIO REJUV CLEASING BAR bersama bekasnya.

Bio Rejuv Cleasing Bar sahaja pun berharga RM150.

Cepat... cepat... jangan lepaskan peluang ini!! bagi mereka yang belum mendapat LESEN MENGUMPUL ROYALTI, inilah masanya... capailah tahap SUPERVISOR dan dapatkan lesen tersebut bersama bonus kekal 25% (RM25 untuk setiap tin) dan banyak lagi kelebihan mencapai tahap Supervisor ini...

Bagi mereka yang baru ingin mendaftar keahlian dengan pembelian 30 tin (tahap Supervisor) ini, sila dapatkan tawaran istimewa ini dengan menghubungi En. Sham ditalian 013-9203194 atau email je ke alphalipidnet@yahoo.com

Tidak pernah lagi tawaran serupa ini ditawarkan... so rebutlah ia sebelum terlewat...

Monday, May 24, 2010

The New Queen - Vivian Wong Wei Ling

0 comments
Suatu yang mengejut dan mengemparkan apabila MC mengumumkan Queen baru di Royalty Convention baru2 ini. Beliau yang baru menceburkan diri dalam biz ini pada Julai 2009 lalu telah meraih wang dalam beg pada royalti bulan November 2009 lalu... 4 bulan sahaja beliau telah berjaya memperolehi wang royalti dalam beg.. Hebat... hebat...

Dan kini jumlah royalti yang dikumpulkan oleh beliau dan rangkaian beliau melebihi 1.2 juta RV (Royalti Volume). Ini bermakna beliau dan rangkaian beliau berjaya menjual lebih dari 12,000 tin dalam tempoh 6 bulan (November 09 hingga April 10)

Memang layak sangat beliau ditabalkan sebagai Queen... Tahniah buat Vivian dari kami dirangkaian ini... rangkaian AlphaLipid.Net..

Gambar disebelah, En. Sham bergambar bersama Queen baru Miss Vivian Wong Wei Ling di Gala Dinner baru2 ini.

Inilah semangat wanita muda yang perlu kita sama2 contohi. Tentu aje pelbagai cabaran yang telah Vivian lalui dalam tempoh 10 bulan lalu kan... tapi beliau teruskan sahaja demi membina masa depan yang lebih cemerlang bersama produk hebat Alpha Lipid LifeLine & Slim Diet II.

Rasa2nyalah dalam beg royalti yang diterima beliau pada baru2 ini mengandungi tidak kurang dari RM65,000... aduhaii... macam2 boleh selesai dengan wang tunai sebanyak tu kan... so apakata kita sama2 berusaha... bertungkus lumus untuk mencapai wang tunai royalti pada November 2010 nanti... tak lamapun untuk kita berusaha keras… 6 bulan jeee… nanti kita tengok hasil usaha kita pada Royalty Convention pada November 2010…

Bagi mereka yang ingin bersama2 kami di rangkaian AlphaLipid.Net, sila hubungi kami ditalian 013-9203194 atau email ke alphalipidnet@yahoo.com okey…

Tarikh Tutup Bagi Mei 2010 - 31.05.2010

0 comments
Memandangkan Perayaan Hari Wesak jatuh pada 28 Mei, 2010 maka tarikh tutup bagi bulan Mei 2010 telah dilanjutkan kepada 31 Mei, 2010 bersamaan hari Isnin depan. Semua pesanan anda mesti sampai ke HQ sebelum 5.00 petang. Tiada 'Top-Up' akan dibenarkan selepas dari tarikh dan masa tersebut.

INGAT!!! PERINGATAN PENTING PERLU DIULANG BERKALI2! Sila buat pembelian peribadi 150pv - (personal volume) (2 tin Alpha Lipid LifeLine) untuk melayakkan anda mendapat bonus!!

Bagi mereka yang mempunyai rangkaian bertahap Supervisor keatas dibawah mereka sila buat pembelian kumpulan sebanyak 800gv (group volume - Pembelian anda & downline direct anda yang belum Supervisor) untuk melayakkan anda mendapat bonus dari Supervisor2 dibawah anda.. Ingat tuu, kalau tak buat nanti rugi je tak dapat maksimum bonus.

Kepada Supervisor & Manager sila SENTIASA memberi peringatan ini kepada rangkaian anda, agar tiada kesulitan yang bakal timbul nanti.. Okey..

RM5,000 Cabutan Bertuah.. Tahniah Bapak Arif!!

0 comments
Tahniah dari kami di AlphaLipid.Net buat bapak Arif dari Jakarta yang telah memenangi Cabutan Bertuah yang terbesar di Royalty Convention pada 22 Mei, 2010 lalu... RM5,000... banyaaaakkkkk tuuu... tahniah ya bapak...

Kan dah bagitahu... ruginya siapa2 yang tak hadir sabtu lalu... tapi apa nak buat macamana kan... itulah keputusan yang telah dibuat... selain dari bapak Arif, ramai lagi yang bertuah mendapat RM100, RM1,000, RM2,000... tahniah buat mereka...

Ni video bapak Arif menerima wang RM5,000 tunai...

Monday, May 17, 2010

Cabutan Bertuah RM30,000!!

0 comments
Royalty Convention Malaysia Kali Ke6 akan berlangsung tak lama lagi... beberapa hari je lagi. Bagi mereka yang telah menjadi ahli atau yang masih dalam dilema... inilah satu2nya majlis yang tidak harus anda lepaskan... betulll... pelbagai aktiviti dan tunjukajar dari mereka yang telah berjaya didalam biz ini akan dihidangkan nanti.

Harga tiket hanya RM50 je... rasanya sangat berbaloi nanti, apatah lagi dengan acara Cabutan Bertuah yang sering diadakan semasa Royalty Convention. Dengar2 khabar wang tunai kali ini sehingga RM30,000 akan berikan dalam acara Cabutan Bertuah tersebut.

Manalah tahu rezeki anda dapat beberapa ribu ataupun ratus2 ringgit dari RM30,000 tu... Nak pergi atau tidak... nak laburkan RM50 ataupun tidak... terpulanglah pada anda... cuma selain dari dapat ilmu... dapat aura positif kejayaan ramai yang buat biz ini... anda ada peluang untuk dapat wang tunai dalam cabutan bertuah itu...

Yang pasti ramai yang telah mengorak langkah laju dalam biz ini setelah menghadiri Royalty Convention dulu... mungkin masa anda sudah tiba... buatlah pilihan sebijaknya...

Dan yang pasti lagi, jika tiada aral melintang dan rancangan kami diizinkan Dia Yang Maha Mengasihi... kami akan sampai disana, insyallah... dan kami menjemput dengan ikhlas agar anda juga pergi... kalau tidak boleh berteman... sendiri2 pun boleh je... okey...

Jumpa anda disana ye!

Carta Selak - FlipChart Dalam 3 Bahasa

0 comments
Kini FlipChart atau Carta Selak telah sedia dengan 3 bahasa iaitu bahasa Malaysia, bahasa English dan bahasa cina. Flipchart ini akan disertakan bagi setiap keahlian baru.

Anda perlu nyatakan jenis bahasa pilihan untuk flipchart tersebut didalam borang pesanan dengan kod BM (Bahasa Malaysia), E (English) dan C (Chinese).

Bagi ahli yang ingin membuat pembelian FlipChart ini, anda boleh mendapatkannya pada harga RM20 sahaja (tidak termasuk RM10 kos penghantaran). Bagi Sabah & Sarawak, flipchart ini berharga RM30 (termasuk kos penghantaran).

Kami sangat mengesyorkan agar ahli yang ingin membina biz ini untuk memiliki flipchart ini.

Sunday, May 16, 2010

Selamat Hari Guru 2010

0 comments
Semoga guru2 diberkati, dirahmati dan diredhai kehidupan mereka.. disini dan disana... Al-Fatihah buat guru2 kita yang telah tiada... kunjungilah mereka tanda ingatan dan terima kasih kita... Selamat Hari Guru!

Guru Oh Guru

Jika hari ini seorang perdana menteri berkuasa,
Jika hari ini seorang raja menaiki tahta,
Jika hari ini seorang presiden sebuah negara,
Jika hari ini seorang ulama yang mulia,
Jika hari ini seorang peguam menang bicara,
Jika hari ini seorang penulis terkemuka,
Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa,
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa,
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis baca.
Usmang Awang

Anda boleh juga membaca artikel "Selamat Hari Guru 2009" di http://thenaturalhealthcare.blogspot.com/2009/05/selamat-hari-guru.html
(Ada gambar En. Sham semasa darjah 6... :-)

Formula Jana D.U.I.T

0 comments
Ramai yang tahu agaknya tentang formula membuat DUIT.. selain dari pegangan seorang pahlawan iaitu Just Do It!

Perkataan Duit juga terhasil dari...

D - Doa
U - Usaha
I - Ikhtiar/Impian/Istiqomah
T - Tawakal/Tabah

Doa diperlukan bagi mengingatkan kita agar sentiasa ingat pada Dia Yang Maha Esa. Usaha perlu kita lakukan bagi merealisasikan segala impian dan kita perlu berikhtiar, berfikiran terbuka, kreatif dan inovatif dalam usaha mencapai impian itu... Moga segala usaha kita sentiasa berterusan dan istiqomah... dan akhirnya kita tawakal pada Dia Yang Satu... Yakin dengan usaha, dan doakan kejayaannya...

Namun setiap kejayaan tiada kan datang jika tidak didulukan dengan rintangan dan cabaran, maka ketika inilah ketabahan dan kecekalan jiwa, minda dan hati untuk terus positif... terus ikhtiar... terus usaha... terus istiqomah dan teruskan berdoa... percaya pada diri... segala impian akan jadi nyata... insyallah.

Jika anda ingin berjaya, ingin kaya INGATLAH sebelum berjaya dan kaya... RINTANGAN akan tiba dulu... cara kita hadapi RINTANGAN itu yang akan tentukan samada kita layak untuk berjaya atau tidak..

Pilihan tetap ditangan kita! Pilihlah semoleknya.

Untuk mereka yang ingin bersama2 kami menghadapi cabaran dalam biz ini, sila hubungi 013-9203194 atau email ke alphalipidnet@yahoo.com

Ada berani??

Saturday, May 8, 2010

Terima Kasih Mak...

0 comments
Terima kasih mak.. terima kasih banyak2...

Selamat Hari Ibu buat semua pembaca blog TheNaturalHealthCare.BlogSpot.Com dan
ibu2 mereka...


Kitakan sayangkan ibu, sayang mak, sayang ummi, sayang mama... Mereka yang kita sayang kan.. yang melahirkan kita dan telah lakukan segalanya untuk kita. Dibesarkan kita bagai menatang minyak yang penuh... maka hargailah ibu kita selagi kita masih memilikinya... semoga mereka kan sentiasa ceria dan dirahmatiNya sepanjang masa, moga juga akan ditempatkan ditempat yang indah... disyurga akhirnya... insyallah...

Terima kasih mak atas segala2nya... dari titis pertama susumu hingga kehujung nyawaku...

Suatu yang perlu kita fikirkan...

Apalah nilai RM150 harga setin susu jika dibandingkan dengan pengorbanan ibu... pelbagai susah payah ditempuhinya dan bukankah kini dah tiba masanya untuk kita pula... buat sesuatu untuknya... kan kah kesihatan ibu perlu kita jaga... kenapa tidak Alpha Lipid LifeLine jadi satu ikhtiar dari kita? semoga ibu2 diluar sana kan lebih ceria dengan kesihatan yang lebih terjaga..

Selamat hari ibu dari warga AlphaLipid.Net buat semua...

Al-Fatihah buat ibu2 yang telah tiada, moga syurgalah yang layak untuk mereka.. insyallah...

Friday, May 7, 2010

Promosi Terbaru Bagi Keahlian Baru

0 comments
Promosi yang bermula serta merta ini akan berlangsung sehingga 14 Mei 2010.

Rebut tau...

PROMOSI PERTAMA Bagi pendaftaran ahli baru dengan pembelian melebihi RM500 (termasuk Yuran Keahlian), mereka mempunyai pilihan samada menerima Starter Kit ataupun menukarkannya kepada tiket royalti yang berharga RM50 (sesi petang).

Jika ditanya pada kami, tentu aje kami syorkan untuk anda menyaksikan sendiri dengan mata anda dan rasai sendiri suasana gilang gemilang dimajlis tu nanti. Tapi apapun terpulanglah kepada anda... nak Starter Kit atau nak tiket...

PROMOSI KEDUA adalah kepada keahlian baru dengan pembelian 3000pv (Supervisor) termasuk yuran keahlian (Starter Kit) dalam 1 pesanan akan layak menerima potongan 50% atas kedua2 tiket disesi petang dan malam. Namun Bio-Rejuv Cleansing Bar tidak akan diberi percuma ye..
Semoga ahli2 yang baru ni dapat mengambil kesempatan ini bagi menyaksikan royalti... pergilah jangan tak pergi...
Kalau tak pergi... rugi...

Penerima Royalti Wajib Hadir Royalti!!

0 comments
Adalah diwajibkan bagi semua Penerima Royalti pada Royalty Convention Kali Ke 6 di Putrajaya untuk hadir pada sesi latihan disebelah siang dan Gala Dinner disebelah malamnya.

Penerima Royalti perlu hadir sendiri untuk menerima wang royalti dan bagi mereka yang tidak dapat hadir akan kehilangan hak menerima insentif royalti tersebut.

Sila dapatkan tiket anda sebelum 14 Mei, 2010 dengan menghubungi HQ ditalian 03-2035999.
Maklumat Royalti Convention seperti dibawah:

Tarikh: 22 Mei 2010
Pendaftaran: 10:30am hingga 12:00pm
Tempat: Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC)
Precint 5, Dataran Gemilang, 62000 Putrajaya

Sesi Petang: Training
Waktu: 12:00pm hingga 5:00pm
Tiket: RM50

Sesi Malam: Gala Dinner
Waktu: 7:30pm hingga 11:00pm
Tiket: RM250
Artis: Anita Sarawak

Wednesday, May 5, 2010

Kenapa Alpha Lipid bertukar warna?

0 comments
Sesetengah pengguna mengadukan hal perubahan warna pada produk Alpha Lipid LifeLine kepada kami di AlphaLipid.Net dan soalan lainnya adalah ianya selamat diambil? berkhasiat dan berkesan lagikah, bila ia dah bertukar warna ke perang-perangan?

Jawapannya telah dipaparkan dibahagian berita dilaman web syarikat dilink berikut www.newimageasia.com.my/news.php

Anda boleh baca dan download surat rasmi oleh Peter Lehrke, pengurus teknikal dan peraturan, New Image Group disini.

Apapun secara amnya, masalah ini telah lama terjadi dan ianya adalah disebabkan Alpha Lipid LifeLine terdedah kepada suhu panas seperti didalam kereta dan berdekatan dengan dapur.

Sila lihat perubahan warna Alpha Lipid LifeLine apabila terdedah pada suhu 50°C dalam tempoh seminggu.

Gambaran dekat perubahan warna Alpha Lipid LifeLine selepas seminggu terdedah pada suhu 50°C
Namun tidak perlu dirisaukan kerana seperti yang tertulis didalam surat rasmi tersebut, walaupun Alpha Lipid LifeLine anda telah berubah warna ianya tidak akan mendatangkan sebarang masalah kesihatan dan ianya selamat untuk diambil dan kualiti produk adalah tidak terjejas.

Sila dapatkan berita2 syarikat di http://www.newimageasia.com.my/

Promosi Keahlian Percuma Dah Tamat!

0 comments
Seperti ramai yang telah tahu, promosi keahlian percuma dan pelbagai promosi yang dibuat pada Mac dan April telah berakhir pada 30 April 2010 lalu.

Mungkin ramai yang kecewa dengan tamatnya promosi ini sehinggakan masih ada yang ingatkan promosi ini masih berterusan.

Maaf ye... promosi dah habis!

Moga promosi2 baru yang lebih hebat dan gempak akan diumumkan nanti oleh syarikat... doa2kan jelah...

Tahniah dari AlphaLipid.Net buat Mr NH Chua!

0 comments
Tahniah buat Mr NH Chua kerana baru2 ini New Image Group Limited (NZX: NEW) telah melantik NH Chua, Naib Presiden Asia Pasifik sebagai pengarah eksekutif syarikat, untuk mengisi kekosongan Lembaga Pengarah.

Pengerusi syarikat, Mr Graeme Clegg berkata Mr Chua telah bekerjasama dengan beliau selama hampir 24 tahun dari 26 tahun syarikat bagi menggalakkan pertumbuhan melalui jualan langsung di Asia.

Mr Clegg berkata bahawa beliau gembira bila Mr Chua menerima tawaran untuk bersama lembaga pengarah. Mr Chua yang mempunyai BA dalam bidang ekonomi dan perdagangan dari Universiti Toronto. Beliau mempunyai pengalaman melebihi 33 tahun dalam industri jualan langsung dan kemampuan beliau dipandang tinggi untuk mengembangkan kepemimpinan dan membina infrastruktur kejayaan.

Baru-baru ini beliau dijemput untuk hadir ke persidangan tahunan Persatuan Jualan Langsung Australia yang diadakan di Gold Coast. Mr Chua yang lancar bertutur dalam semua bahasa penting di rantau ini, menjadi asas untuk membangunkan syarikat di negara-negara yang telah beroperasi dan bagi perkembangan seterusnya.

"Prospek perniagaan bagi syarikat adalah sangat kuat di rantau Asia dan dengan adanya Mr Chua sebagai pengarah akan memberikan suatu sumbangan secara langsung dari peringkat lembaga pengarah kepada pembangunan dan pelaksanaan strategi."kata Mr Clegg.

Permintaan untuk produk kesihatan New Image di Malaysia membolehkan syarikat menubuhkan ibupejabat serantau seluas 850 meter persegi di Kuala Lumpur pada Julai tahun lalu.

Syarikat juga telah mempertimbangkan untuk melayakkan ia disenaraikan di bursa saham Malaysia, untuk memberikan kesempatan bagi pengedar syarikat untuk melabur secara langsung dalam perniagaan di sini.

World's "Top 100" Direct Sales Rankings

0 comments
Apa yang kita rasa? Tak bangga ke kita? syarikat tempat kita mencari rezeki ni adalah salah satu syarikat yang tersenarai di "Top 100" dalam senarai syarikat jualan langsung dunia.. bukan sekadar disini tapi disana.. dunia.. hebat tuuu...

Apa tidaknya, produk yang selama ini kita promosikan dikiri dan kanan... yang jauh dan yang jiran... memang menjadi... bukan jadi disini je tapi disana juga... diluar negara... di Taiwan, Singapura, Hong Kong, New Zealand, Australia, Indonesia, Brunei... di Malaysia...

Kita percaya dan ramai juga yang telah percaya dengan khasiat yang Alpha Lipid LifeLine ada... maka marilah kita teruskan perkongsian tentang khasiat ini, agar ramai lagi mendapat manfaat darinya... yang sakit mudah2an akan kembali sihat dan yang sihat akan terus sihat dengan khasiat semulajadi Alpha Lipid LifeLine ini... insyallah..

Dapatkan senarai "Top 100" tersebut disini.

Marilah bersama kami... tel no ni 013-9203194 atau email disini alphalipidnet@yahoo.com

Kami tunggu kalau anda mahu...

Selamat Hari Bekerja!

0 comments
Aik! kenapa ucapan Selamat Hari Bekerja pulak yang menjadi tajuk blog ini? Tentu je sebabnya dah terlewat untuk kami mengucapkan Selamat Hari Pekerja kan semua yang bercuti dah balik kerja dan menjalani rutin dan aturan harian yang sama je.

Tapi takpelah kami nak juga ucapkan SELAMAT HARI PEKERJA buat semua pekerja2 yang terus bertungkus lumus mencari rezeki untuk diri dan famili.. tahniah dan syabas atas ketabahan anda selama ini, semoga kejayaan jua kan jadi milik anda nanti, insyallah.

Kata2 "Pergi pagi balik petang, dapat gaji bayar hutang" mungkin menjadi pegangan ramai para pekerja.. susah payah berkeringat meninggalkan keselesaan rumah, famili, anak dan isteri... akhir2nya pendapatan yang diperolehi dialirkan keluar selaju peluru... mana tidaknya, kekadang tak sempat pun masuk kepoket kiri dah terpaksa bayar itu dan ini... sewalah, keretalah... dengan si mamat pun kita berhutang... bukannya nak sangat berhutang tapi keadaan dah memaksa... kan..

Apa kata kita sama2 promosikan produk berkhasiat Alpha Lipid LifeLine ini dan produk penurunan berat badan Slim Diet II tu, moga dapat juga ringankan beban bulanan kita.. dapat RM300 pun dah dapat bayar timbunan bil2 yang ada, biarpun sikit tapi insyallah sentiasa ada... dan insyallah juga akan meningkat nilainya... kerana ramai yang telah berjaya hanya dari biz ni... bukannya mereka tu hebat manapun... orang biasa sama macam kita je... tapi produk Alpha Lipid LifeLine tu yang memang menjadi dan sentiasa dicari..

Apapunlah, jika anda tidak ingin bersama kami, membina biz ini... carilah alternatif lain bagi meringankan beban perbelanjaan anda dan famili... mungkin rezeki anda disana nanti...

Yang nak.. hubungi je 013-9203194 atau email ke alphalipidnet@yahoo.com

Tak rugi bersama kami... insyallah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...